UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SINIRDA SICAK SAATLER! KAPILAR YENİDEN AÇILDI, TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPILIYOR!..

SINIRDA SICAK SAATLER! KAPILAR YENİDEN AÇILDI, TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPILIYOR!..

SINIRDA SICAK SAATLER! KAPILAR YENİDEN AÇILDI, TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPILIYOR!..

Akçakale sınırında geçişler saat 12.50 itibariyle yeniden başladı. Sınır tellerinde bekleyen Suriyeliler açılan koridordan Türkiye ye giriş yapıyor.

Suriyelilerin bavul ve çuvallarla geldiği görülüyor. Bu sabah Akçakale Sınır Kapısı önünde toplanan 500 kişi de sınırı geçerek Suriye’ye geçiş yaptı. Sınırda toplandıktan sonra verilen izinle IŞİD denetimindeki Telabyad Sınır Kapısı’ndan geçiş yaparak Suriye’ye girdi. Sınırı geçen ve çoğunluğu genç yaşta olanların sınıra yakın noktadaki köylerde oturan yakınlarını yanlarına alarak yeniden Türkiye’ye gelecekleri öne sürüldü.

TEL ABYAD NEDEN ÖNEMLİ?

PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin amacı kendi denetimindeki Kobani ve Cezire kantonları arasında iletişim sağlayacak bir koridor açmak ve tek taraflı ilan ettiği üç kantondan ikisi olan Kobani ile Cezire arasında mümkün olduğu kadar toprak bütünlüğü sağlamak.

YPG'nin ele geçirmeye çalıştığı Akçakale sınırındaki Tel Abyad, IŞİD için de kritik önemde. Tel Abyad, IŞİD'in hem yabancı savaşçı geçişi hem de kaçakçılık yapmak için kullandığı güzergâhlardan biri.

YPG TEL ABYAD'A GİRDİ

Koalisyon uçaklarının destek verdiği YPG ile Burkan El-Firat güçlerinin doğu ve Güneydoğu yönlerinden Tel Abyad’a girdiği belirtiliyor.

Rudaw'ın haberine göre IŞİD'in elinde bulunan Tel Abyad’a bağlı Siluke Kasabası’nı dün kontrol altına alan YPG ile ÖSO'ya bağlı bazı gruplardan oluşan Burkan El Fırat  dün gece Cellab Nehri’ni geçerek köprü ve kentin girişindeki tepenin kontrolü sağladıktan sonra, kent merkezine girdi.

Kentin doğu yakasında bulunan Meşhur Fokani ile güneydoğuda bulunan Meşhur Tehtani mahallelerinde çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Bu arada, YPG ile Burkan El-Firat güçlerinin Tel Abyad-Akçakale Sınır Kapısı’na da bir kilometre kadar yaklaştığı kaydedildi. 

Milliyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsuriye