UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

1 YILLIK ARADAN SONRA YENİ BİR SİNGLE’LA SEVENLERİNİN KARŞISINA ÇIKAN SİNAN ÖZEN’DEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR!..

1 YILLIK ARADAN SONRA YENİ BİR SİNGLE’LA SEVENLERİNİN KARŞISINA ÇIKAN SİNAN ÖZEN’DEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR!..

1 YILLIK ARADAN SONRA YENİ BİR SİNGLE’LA SEVENLERİNİN KARŞISINA ÇIKAN SİNAN ÖZEN’DEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR!..

Sinan Özen, 1 yıllık aradan sonra yeni bir single’la sevenlerinin karşısına çıktı. Ünlü şarkıcı, “Sevişmeliyiz” adlı çalışmada ilk kez rock sound’unu denedi: “Gerçekten çok güzel ve yaza damgasını vuracak bir şarkı oldu.” Büşra BOZOK AYTEK 30 Mayıs 2015 Sevişmekten kime zarar gelmiş

1 yıl aradan sonra yeni bir single’la karşımızdasınız. Hayırlı olsun diyelim. Neden albüm değil de single?

- Teşekkür ederim. En son dört yıl önce albüm çıkarmıştım. Sonrasında Türk müziği, best of gibi konsept albümler yaptım. Bu tarz konsept albümler yapmaya devam edeceğim ama bundan sonrası için yeni albüm hazırlamak yerine üç ayda bir yeni bir şarkı sunmayı planlıyorum.

Neden böyle bir karar verdiniz?

- Müzik piyasasının geldiği nokta yüzünden. İş artık tamamen dijitale döndü. Albüm satışı yok denecek kadar azaldı. İşin maddi tarafını düşünmek zorundasınız. Kazanmalısınız ki, üretmeye devam edesiniz. Artık dijital üzerinden gitmek zorundayız. O nedenle üç ayda bir yeni şarkı yapmak daha mantıklı geliyor bana. Ama konsept albümler yapacağım, çünkü hayatımda duracak güzel bir anı onlar. Hem yaşattığı heyecan da ayrı, çünkü bu albümlerde farklı bir Sinan görüyorlar.

Yeni single’ınızın dikkat çekici bir ismi var; “Sevişmeliyiz”.

- Sevişmeliyiz, şarkının sloganı. Ama orada aslında anlatılmak istenen şey; aşk. Şarkıdaki ‘sevişmeliyiz’, sevgi anlamında, karşılıklı dokunuş anlamında. Ayrıca dünyada bu kadar savaş varken, sevişmekten kime zarar gelmi

ROCK DOKUSUNA SİNAN YORUMU

Peki ilk tepkiler nasıl? Sevildi mi şarkınız?

- Aldığımız tepkilerde olumsuz hiçbir şey yok. Hani sanatçılar hep der ya “Tepkiler çok iyi” diye, bu bir klişedir. Ben, kendi şarkısına iltifat etmeyen bir adamım. Şarkı beni mutlu etti mi? Etti. Şarkıyı kendi süzgecimden geçirdiğimde, hiçbir olumsuzluk görmedim. Gerçekten çok güzel ve yaza damgasını vuracak bir şarkı oldu. Sahillerde, club’larda çalacak. Bir de bu şarkıda biz farklı bir şey yaptık. Zamanında Erkin Koray’ın yaptığı sound’u bu şarkıyla bugüne taşıdık. Rock dokusunu Sinan Özen yorumuyla sunduk. Şarkı, dinleyenleri o yıllara götürecek.

Rock, ilk kez denediğiniz bir tür değil mi?

- Evet, ilk. Erkin Baba’nın “Arap Saçı”, “Fesuphanallah” şarkılarındaki dokuyu bugüne uyarladık. “Sevişmeliyiz”de o şarkılardaki tat var yani.

Single’da kimlerin imzası var?

- Şarkının sözleri Hakkı Yalçın’a, müziği bana ait. Aranjör ise Tamer Özkan.

ÜRETEMİYORSAN PİYASADA KALMAN ZOR

Bundan böyle üç ayda bir yeni single çıkaracağınızı söylediniz. Single için şarkı bulmak da zor değil mi?

- Şarkılar çok çabuk tüketildiği için zor tabii. Artık bir şarkının süresi 1 ay, 1 buçuk ay. Pat pat pat gidiyor şarkılar. Ayrıca şarkı almak da bir yere kadar. Her zaman alamazsınız, üretmelisiniz, beste yapmalısınız. Eğer üretemiyorsanız, bu piyasada kalmanız çok zor

Uzun yıllardır bu piyasadasınız. Bu kadar zaman ayakta kalmanın bir sırrı var mı

- İşin sırrı samimiyet bence... Ben samimi olduğuma inanıyorum. Ekranda neysem, sokakta da oyum. Rol yapmıyorum. Müzik anlamında da sürekli üretiyorum.

Hiç mi egolarınıza yenildiğiniz olmuyor?

- Herkesin egosu vardır, kimse inkar etmesin. Ama ben hiçbir zaman insan olduğumu unutmuyorum.

Geçmişe dair pişmanlıklarınız var mı?

- Geçmişin pişmanlığı neye yarar ki? Hiçbir şeyden pişmanlık duymuyorum.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13