UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KIŞ KİLOLARINDAN KURTULMANIN YOLLARI! İŞTE FİT OLMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER!..

KIŞ KİLOLARINDAN KURTULMANIN YOLLARI! İŞTE FİT OLMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER!..

KIŞ KİLOLARINDAN KURTULMANIN YOLLARI! İŞTE FİT OLMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER!..

Yaz geldi herkesi kilo verme telaşı sardı. Fazlalıklardan kurtulmak isteyenlerin imdadına tok tutan yağ yakan gıdalar yetişti. Dr. Şamilgil, 'başta siyah çikolata olmak üzere birçok sebze-meyve kilolarla savaşıyor' dedi.Takvim'de yer alan habere göre hazır gıdaların tüketimindeki artış modern yaşamım getirdiği şişmanlığın en büyük sebebi olarak görülüyor. Bayatlanması engellenmiş, yapay lezzet katıcı ve renlendiricilerle giydirirmiş besinlerin birçok hastalığa neden olduğu bildiriliyor.
Şişmanlık sorunu kalori miktarından çok, yediğimiz besinin cinsiyle ilgili olduğu biliniyor. İstanbul Florence Nightingale Hastanesinden, Sağlıklı Yaşam Merkezi Direktörü Özgür Şamilgil, zayıflatan besinleri adım adım belirtiyor:

SİYAH ÇİKOLATA İLE ZAYIFLAYIN

Yağ yakmayı kolaylaştırıyor. Tuza, şekere, yağa karşı iştahı azaltıyor. Kalp damar hastalıkları ve yüksek tansiyona karşı koruyor.

TOK KALMAK ELİNİZDE

Siyah fasulye, barbunya, mercimek, nohut gibi besinler protein ve lif içeriği yüksek olduğundan yavaş sindiriliyor ve uzun süre tok tutuyor.

YULAF İLE YAĞDAN KURTULUN

Bol miktarda lif ve sağlıklı karbonhidrat içerdiğinden, yulaf yağ yakılmasını kolaylaştırıyor.

KANSERE KARŞI BROKOLİ

Düşük kalorisi, kansere karşı koruyucu özellikli ve bol lif içermesi nedeniyle diyeti kolaylaştırıyor.

İŞTAH DURDURAN ELMA, ARMUT

Özellikle kabuğundaki lif miktarının fazla olması sayesinde, az yemek yeme ihtiyacı duyuluyor.

KEÇİ PEYNİRİNİN GÜCÜ

Yeşillikle beslenen keçilerden elde edilen peynirin içerdiği yağ asidinin tok tutucu ve kilo verdirici özelliği bulunuyor.

KİLO VERDİREN ACI BİBER

İçerdiği kapsaisin isimli madde sayesinde metabolizmayı hızlandırarak kilo verdiriyor.

YEŞİL ÇAY YAĞ YAKIYOR

Kaşesin isimli içeriği ile karın çevresindeki yağların yakılmasını kolaylaştırıyor.

EN GÜZELİ ÇİĞ SEBZE

Bir şeyler atıştırmak istediğinizde, fazla kalori almadan açlığınızı yatıştırmak için çiğ kabak, havuç, salatalık, biber, domates en uygun seçenekler olarak görünüyor.

HIZLI KİLO VERDİREN YUMURTA

Bir çalışmaya göre simit yerine yumurta yiyen kadınların iki kat daha fazla kilo verebildikleri bildiriliyor, tok tutucu enerji verici özelliğiyle halsizliği engelliyor.

YOĞURT İLE GELEN TOKLUK

Birçok çalışma yoğurt tüketiminin kilo vermeye yardımcı olduğunu, protein içeriği sayesinde tok tutucu olduğunu gösteriyor. Üstelik ev yapımı yoğurdun sindirimi kolaylaştırıcı, bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği de bulunuyor. Vücudumuz proteini yakarken karbonhidrat yakmaya göre çok daha fazla kalori harcadığından protein içeriği yüksek besinlerle kilo vermek daha kolay oluyor.

TARÇIN TÜKETİN

İnsülin direncini azaltarak, kan şekerini dengeleyerek yağ yakılmasına yardımcı oluyor. Şeker hastalığı riskini azaltıyor. Günde 5-6 gr taze çekilmiş toz halinde tüketilmesi öneriliyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdiyet  zayıflama