UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NİLÜFER, USTA İSİM KAYAHAN'IN VEFATINDAN SONRA İLK KEZ KONUŞTU: "ANNEMİN CENAZESİNDE BİLE..."

NİLÜFER, USTA İSİM KAYAHAN'IN VEFATINDAN SONRA İLK KEZ KONUŞTU: "ANNEMİN CENAZESİNDE BİLE..."

NİLÜFER, USTA İSİM KAYAHAN'IN VEFATINDAN SONRA İLK KEZ KONUŞTU: "ANNEMİN CENAZESİNDE BİLE..."

Nilüfer, mahkeme kararıyla 15 yıl şarkılarını söyleyemediği Kayahan’ın kalbindeki yerini ve 43 yıllık sanat hayatını anlattı: Bizim küsmelerimiz de hep birbirimize olan düşkünlüğümüzdendi. İkimiz de inatlaştık. Neyse ki o son konseri de yaptık. Hayatımda en büyük etkiyi o bırakmış, onu fark ettim.

Hürriyet’e verdiği röportajda samimi açıklamalar yapan Nilüfer, Kayahan’ın vefatından sonra ilk kez konuşarak şunları sarffetti:

"Annemin cenazesinde bile bu kadar ağlamadım”

Müziği, sesi, duruşu, lafı hiç değişmedi. Devlete de medyaya da hatta yakın dostlarına bile mesafesini hep korudu. “Sizli bizli” halinden 43 yıl boyunca gram ödün vermedi. Hep dokunaklı söyledi, hep korunaklı yaşadı.Kırılmasın diye ördüğü duvarların arasından son birkaç senede çok acı sızdı. Kanser oldu, atlattı. Sırasıyla annesini ve Kayahan’ı kaybetti. Kayahan acısı çok derin, çok taze. Yarası sandığından, sandığımızdan daha derin. “Annemin cenazesinde bile bu kadar ağlamadım” derken hani bıraksanız dipsiz bir kuyuya doğru yuvarlanacak.

Mahkeme kararıyla 15 yıl söylemesinin yasak olduğu o şarkılar, şimdi en büyük tesellisi. “Sen beni bırakıp böyle gitmezdin hiç yapmazdın...” ile başlayan ‘Esmer Günler’ dahil. Şimdi, Acarkent’teki süssüz evinde iki köpeği, yedi kedisi ve 15’ine basan kızı Ayşe Nazlı’yla her şeye rağmen sakin ve huzurlu yeni albüm ‘Haziran Vakti’ heyecanında. Sakınarak başlıyor anlatmaya. Anlattıkça rahatlıyor. Cihangir’deki çocukluğundan başlıyor, Sezen Aksu’yla tatlı rekabetini ve o dönemin neden özel olduğunu hatırlıyor. ‘Mesafeli’, ‘soğuk’ gibi eleştirilerini tek tek izah ediyor. Nasıl da sakince bir döneme damga vurduğunuı bir kez daha hatırlatıyor. Küçük harflerle.

Kelebek

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERnilüfer  kayahan