UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! AŞIRI SAĞCI PARTİNİN KURUCU BAŞKANI, GÖREVİNİ DEVRETTİĞİ KIZINDAN UTANDIĞINI AÇIKLADI!..

FLAŞ! AŞIRI SAĞCI PARTİNİN KURUCU BAŞKANI, GÖREVİNİ DEVRETTİĞİ KIZINDAN UTANDIĞINI AÇIKLADI!..

FLAŞ! AŞIRI SAĞCI PARTİNİN KURUCU BAŞKANI, GÖREVİNİ DEVRETTİĞİ KIZINDAN UTANDIĞINI AÇIKLADI!..

Fransa’da aşırı sağcı siyasetçi Jean-Marie Le Pen, Yahudi karşıtı sözleri nedeniyle parti üyeliğini askıya aldıran kızı Marine’in soyadını taşımasından utandığını söyledi.

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi’nin (FN) Onursal Başkanı Jean-Marie Le Pen, parti üyeliğini askıya aldıran FN  Lideri kızı Marine Le Pen ile ilgili “Onun benim soyadımı taşımasından utanç duyuyorum” dedi.

Fransız Europe 1 radyosunun sorularını yanıtlayan 86 yaşındaki siyasetçi, parti üyeliğinin askıya alınmasını ‘ihanet’ olarak nitelendirirken, kızıyla arasındaki köprüleri tamamen attığını belirtti. Le Pen “Kızınızı ret mi ediyorsunuz?” sorusuna da  “Kesinlikle” yanıtını verdi. Kızının bir an önce evlenerek soyadını değiştirmesini dilediğini kaydeden Le Pen, komploya kurban gittiğini, tüm gücüyle adaletin yerini bulması için savaşacağını, bu süreçte parti üyelerinin de Marine Le Pen’in gerçekte kim olduğunu öğreneceklerini ifade etti.

‘Umarım kazanmaz’

Kızının 2017’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasını da istemediğini vurgulayan Le Pen, “Eğer bu ahlaki prensiplere sahip biri başkan olursa bu Fransa için skandal olacaktır” ifadelerini kullandı.

Söylemi rahatsız ediyor

Yahudi karşıtı söylemiyle kızını uzun süredir rahatsız eden baba Le Pen, geçen ay İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi rejiminin kurduğu gaz odalarının ‘tarihte yalnızca bir ayrıntıdan ibaret’ olduklarını söylemiş ve büyük tepki çekmişti. Le Pen son olarak 1 Mayıs’ta düzenlenen Jeanne D’Arc’ı anma gününe davetli olmamasına rağmen katılmış ve etkinlikte kızı konuşma yaparken sahneye çıkarak kısa bir süre partilileri selamlamıştı.

Sandıkta şansı var

Son kamuoyu yoklamaları seçmenlerin yüzde 25’inin 2017 yılında düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Marine Le Pen’e oy vereceğini ortaya koyuyor. Ancak Le Pen ailesindeki krizin, FN’de bölünmeye yol açıp açmayacağı ve Le Pen’in adaylığını etkileyip etkilemeyeceği merak konusu.

Torunu adaylıktan çekildi

Dedesi Jean-Marie Le Pen yerine yerel seçimlerde aday olan Marion Marechel-Le Pen, ailesi içerisindeki kriz nedeniyle adaylıktan çekildiğini duyurdu. Aile yakınları, 25 yaşındaki siyasetçinin dedesiyle teyzesi arasındaki kavgadan zarar görmek istemediğini belirtiyor.

Fransızlar ‘izlenmek’ istemiyor

Fransızlar, ülkede büyük tartışmalara yol açan yeni istihbarat yasa tasarısını protesto için başkent Paris’te gösteri düzenledi. Kentin sembol meydanlarından Invalides’de toplanan binlerce kişi ellerinde,  “Özel hayata müdahale etmeyin”, “Beni takibi bırak” yazılı döviz ve posterler taşıdı. Gösteride yapılan basın açıklamasında yasa tasarısının özel hayatı ihlal ettiği vurgulandı.

Fransa, tasarıyla ilgili daha önce de Avrupa Konseyi tarafından uyarılmıştı.

Terörle mücadele amacıyla hazırlanan tasarı, internet üzerindeki izlemelerin sıkılaştırılmasını ve güvenlik güçlerinin toplu gözetim yetkilerini artırmayı öngörüyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13