UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! 51. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU'NUN KAZANANI BELLİ OLDU!..

FLAŞ! 51. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU'NUN KAZANANI BELLİ OLDU!..

FLAŞ! 51. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU'NUN KAZANANI BELLİ OLDU!..

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 124 kilometrelik İstanbul - İstanbul etabını Caja Rural Seguros Takımı'ndan Luis Mas Bonet 2 saat 45 dakika 3 saniye ile kazandı.

Son bir kilometrede müthiş bir atak yapan Bonet, etabın favori olarak gösterilen Mark Cavendish'i de geride bırakırken, finiş çizgisini geçtikten sonra gözyaşlarına boğuldu ve takım arkadaşları tarafından anında kutlandı. Etap ikinciliğini tekerlek farkıyla Etixx Ouick Step Takımı'ndan Mark Cavendish, üçüncülüğü de yine Caja Rural Seguros Takımı'ndan Carlob Barbero Cuesta elde etti.

 

TURU DURASEK KAZANDI

26 Nisan'da Alanya - Alanya etabıyla start alan ve 8 etaptan oluşan 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu Lampre Merida Takımı'dan Kristijan Durasek kazandı. Turkuaz mayoyu Pamukkale-Selçuk etabında giyen Durasek, böylece 2015 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Genel Ferdi Klasman birincisi oldu. Salcano'nun sponsorluğundaki sprint mayosu olan yeşil mayoyu Mark Cavendish, Vestel sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri mayosunu Luis Mas Bonet, THY sponsorluğundaki Tırmanış mayosu olan kırmızı mayoyu Colombia Takımı'ndan Juan Pablo Valencia kazandı.

CUMHURBAŞKANI FİNİŞ ALANINDA

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'la birlikte İstanbul - İstanbul etabının finiş alanına gelerek derece alan sporculara ödüllerini verdi. Etabın birinci, ikincisi ve üçüncüsüne ödüllerini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turkuaz, yeşil, kırmızı ve beyaz mayo sahiplerine de ödüllerini takdim ederken yanaklarından öpmeyi de ihmal etmedi. Turun takım birincisi, etap birincisi olan takımlara da madalyalarını veren Erdoğan, bir sonraki sene buluşma dileğini bisikletçilere iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sporculara ve halka hitaben yaptığı konuşmada, spora verdikleri önemden bahsederken şunları söyledi:

"Türkiye'nin doğa güzellikleri ile sporun iç içe olduğu bir tur daha sona erdi. Tüm sporculara ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Ben de bir sporcuyum. Bu bakımdan mücadelelerinin ne kadar zor olduğunun bilincindeyim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra üzerlerinde Torku Şekerspor forması taşıyan minik bisikletçilerle podyumda bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

YARIŞIN CEREYANI

 

TUR - 2015'in 2 kıtayı birbirine bağlayan son etabının startı saat 10.00'da verildi. 124 km'lik bu son etapta, 32.4 kilometrede Türkiye Güzellikleri primi ve 82.5 kilometrede sprint primi kapıları geçildi. İstanbul-İstanbul etabında 152 sporcu start için imza attı. Böylece 165 sporcu ile başlayan turu 13 sporcu tamamlayamamış oldu.

 

İLK KAÇIŞLAR

 

Etabın başında ilk hareketlenen takım Torku Şekerspor oldu. Ana gruptan atak yaparak kaçan 4 sporcu vardı. Öndeki 4'lü, Lotto Soudal'dan Boris Vallée, Nippo Vini Fantini'den Eduard Michael Grosu, Novo Nordisk'den Kevin De Meesmaeker De Topsport Vlaanderen -Baloise'dan Kenny DeKetele (Topsport), 40 saniye ile ana grubun önünde yer aldı. Ancak De Mesmaeker geride kaldı. Önde sadece Vallée, Grosu ve De Ketele kaçış grubunu oluşturdu. Colombia Takımı'ndan Carlos Quintero tek başına kaçanları kovalayan bisikletçi olarak büyük gayret sarf etti. Ana grupla kaçış grubunun arasındaki zaman farkı 1 dakika 47 saniye olarak ölçüldü.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ MAYOSUNU BONET KAZANDI

Etabın 30'uncu kilometresi geçilirken Vestel sponsorluğundaki beyaz mayoyu kazanan sporcu da belli oldu. Caja Rural Seguros Takımı'ndan Luis Mas Bonet, tur başından bu yana topladığı puanlarla beyaz mayoyu kazanan sporcu oldu. Prim kapısını ise sırasıyla şu sporcular geçti: 1-Topsport Vlaanderen-Baloise'dan Kenny De Ketele, 2-Lotto Soudal'dan Boris Vallee, 3-Nippo Vini Fantin'den Eduard Michael Grosu.  Zaman farkı prim kapısı geçilirken kaçış grubu ile ana grup arasındaki fark 2 dakika olarak bildirildi.

SPRİNT PRİMİ SONUÇLARI

Etabın 82'nci kilometresi geçilirken Salcano sponsorluğundaki sprint primi de gerçekleşti. Sonuçlar şöyle: 1- Nippo Vini Fantin'den Eduard Michael Grosu, 2- Topsport Vlaanderen-Baloise'dan Kenny De Ketele, 3- Lotto Soudal'dan Boris Vallee.

REBELLİN DÜŞTÜ VE BIRAKTI

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Kemer - Elmalı etabını kazanıp genel ferdi klasmanda birinciliğe yükselen ve turkuaz mayoyu üç etap boyunca giyen Polkowice Takımı'nın sporcusu Davide Rebellin, İstanbul - İstanbul etabının finişine 30 kilometre kala düştü ve hastaneye kaldırıldı. Bu etaba kadar genel ferdi klasmanda ikinciliğini koruyan Rebellin, turu terk etmek zorunda kaldı. Göğübeli tırmanışı sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Rebellin, "Turkuaz mayoyu korumak istiyorum. Ama bu sporun içinde sakatlık ve benzeri olayların yaşanması doğal. İnşallah bu sıkıntıları yaşamam" demişti. Etabın bitimine 11 kilometre kala Rebellin'in takım arkadaşlarından Jan Hirt, Stefan Scumacher de yarışı terk eden bisikletçilerin arasına katıldı.

KAÇIŞ GRUBU YAKALANDI

Etabın başı sayılan andan itibaren kaçış grubunu oluşturan öndeki dörtlü, finişe 5 kilometre kala ana grup tarafından yakalandı. Böylece finişe grubun toplu gelmesi kesinleşti. Nitekim Sultanahmet'teki tarihi At Meydanı'nda müthiş bir finiş gerçekleşti. Son kilometrelere önde giren Luis Mas Bonet etabı kazandı.

SPONSORLARA TEŞEKKÜR

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ayrıca finiş alanına gelen Vestel Pazarlama ve İletişim Yöneticisi Bengisu Dinçer'e, Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül'e ve THY Kurumsal iletişim Başkanı Zeki Çukur'a teşekkürlerini sundu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13