UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GÜZEL OYUNCU BAŞAK PARLAK’TAN ACIMASIZ İTİRAFLAR!..

GÜZEL OYUNCU BAŞAK PARLAK’TAN ACIMASIZ İTİRAFLAR!..

GÜZEL OYUNCU BAŞAK PARLAK’TAN ACIMASIZ İTİRAFLAR!..

‘Çocuk oyuncu’ olarak başladığı kariyerinde şöhret basamaklarını hızla çıkmaya devam eden Başak Parlak, son dönemin parlayan yıldızlarından…Bir sezonda 3 farklı dizide, 2 sinema filminde ve bir tiyatro oyununda rol alan Parlak, birçok oyuncunun aksine kendini izlemeyi hiç sevmediğini itiraf etti

*Oyunculuk kariyerinize nasıl başladığınızdan bahseder misiniz?

2002 yılında Star’da yayınlanan Zalim dizisiyle çocuk oyuncu olarak başladım mesleğe. O gün bugündür de devam ediyorum.

*O zaman henüz 13 yaşındaymışsınız. Kamera karşısına geçmişsiniz, o zaman ‘ünlü bir oyuncu olmak istiyorum’ diyor muydunuz? Bugünleri hayal edebiliyor muydunuz?

Aslında o dönemde hedef koyacak kadar büyük bir yaşta değildim. Sette kendimi çok iyi hissettiğimi fark ettim ve bu işi yapmam gerektiğini hissettim. Bütün bu süre içinde de ‘neden oyunculuk’ diye sorgulamadım. Mesleğime gerçekten aşığım.

*Oyunculuğu meslek olarak seçmenize ailenizin tepkisi ne oldu?

Aslında beni oyunculuğa teşvik eden ailemdi. Babam beni bir ajansa yazdırdı. Gerçekten çok hevesliydi bu konuda.

*Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

Çocukluğum yaşadığımız yer olan Tekirdağ Şarköy’den İstanbul’a gelip giderek geçti. Okulum orada işler İstanbul’daydı. Lise bitince İstanbul’a taşındık. Hiç tanımadığım akrabalarım oldu. Arkadaşlarım genelde kıskanmazlardı. Derslerden geri kalmamam için notları verirlerdi. Ancak devamsızlık yaptığım için zor geçiyordu. Ancak çalışkan bir öğrenciydim, ders çalışmayı sevdiğim için sıkıntı olmadı.

HAYATIMI GARANTİ ALTINA ALMAK İÇİN OYUNCULUK OKUMADIM

*Üniversitede neden oyunculuk üzerine eğitim almadınız?

Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği İlişkileri mezunuyum. Yaptığım işten farklı bir bölüm okumak istedim. Hem ailem hem de diğer insanlar başka bir bölüm de okumanın daha iyi olabileceği söylediler. Oyunculuk devam etmezse hayatımı garanti altına almak için okudum. Şehir dışında işler yaptım ama okulumu bitirmeyi başardım. Şimdi de yüksek lisans yapmak istiyorum.

ARTIK ROL SEÇEBİLİYORUM

*Dizi ve sinema sektörü çok büyük bir sektör ve sayısız isim kendine yer bulmaya çalışırken siz kalıcı olmak adına nasıl bir yol izliyorsunuz?

Son birkaç yıldır projeleri daha fazla seçiyorum. Oynadığım işlere dikkat ediyorum. Ancak bunlar belli bir mali seviyenin üstüne çıktığınızda yapacağınız şeyler. Öncesinde çok fazla seçme şansınız olmuyor ama artık seçiyorum. Özellikle her şeyde oynamıyorum. En azından dikkat ediyorum.  Senaryo, hikaye, yönetmen ve karakterin ağırlığı çok önemli. Mümkün olduğunca birbirine benzemeyen karakterler oynamaya bakıyorum. İyi yapım firmalarıyla çalışmak istiyorum.

KOMEDİNİN TADI BAŞKA

*Adını Bana Sor vizyondayken, şimdi yeni bir sinema filminin çekimlerine başladınız. Şevkat Yerimdar 2 geliyor sanırım…

 

Evet, ilk film çok keyifliydi ve çok beğenildi. Pelin ve Şevkat’ın maceraları Ankara’nın soğuğunda devam ediyor. Çok üşüyoruz ama çok keyifliyiz. Bugüne kadar hep drama oynadım. Ama komedinin tadı da bir başkaymış.

*Beyazperdede kendinizi izlerken ne hissediyorsunuz?

Kendimi izlerken çok hoşlanmıyorum. Bir şeylere mutlaka kulp takıyorum. Beğenmiyorum, kendime karşı acımasız oluyorum. Kendimi yıpratıyorum. Beyazperdede çok heyecanlı oluyorum.

GÜZELLİK VE ŞANS ÖNEMLİ

*Güzellik ve şans bu meslekte ne kadar önemli?

İnsanlar güzel kadınlar ve yakışıklı adamlar görmek istiyor. Tabii ki şans çok önemli. Artık bir işin tutabilmesi kesinlikle şansa bağlı. Tutar dediğiniz tutmuyor. Kabul etmediğim işler iyi gidiyor. Ama ben yine de içime sinen projeleri bulmaya çalışıyorum.

ARTIK İSYAN ETMİYORUM

*Önce Fatih Harbiye, ardından da Sevdam Alabora kısa sürede yayından kaldırıldı. Bir oyuncu olarak neler hissettiniz?

Artık dizilerin tutup tutmadığını kestiremediğimiz için borca girmemeyi öğrendik. Oynadığınız bir işin bitmesi ve izlenmemesi gerçekten çok tatsız bir durum. Çok büyük emekler veriyoruz ve izlensin istiyoruz. İnsanlık ötesi bir tempoda çalışıyoruz. Ancak ben kendi adıma bu duruma isyan etmemeyi öğrendim. Bu iş böyle ve bunu kabulleneceğiz.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13