UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE TERÖRİSTLERCE ÖLDÜRÜLEN SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ'A VEDA!..

FLAŞ! ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE TERÖRİSTLERCE ÖLDÜRÜLEN SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ'A VEDA!..

FLAŞ! ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE TERÖRİSTLERCE ÖLDÜRÜLEN SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ'A VEDA!..

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde teröristler tarafından silahla vurularak öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz için şehit olduğu adliyede tören düzenleniyor.

Kozlu Mezarlığı gasilhanesinden alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, polis konvoyu eşliğinde törenin yapılacağı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü. Adliyede tören düzenleniyor. Adalet Bakanı Kenan İpek törende bir konuşma yaptı. Konuşmakta zorluk çektiği görülen Kenan İpek, Bu saldırı tüm adalet sistemine yapılmıştır. Bu silah tüm Türk milletine yöneltilmiştir" ifadelerini kullandı.

Ardından İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran şehit için dua etti.

Tören öncesi adliye önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Adliye önüne çok sayıda polis ekibi, zırhlı araç ve TOMA sevk edildi.

Savcının cenazesi, Eyüp Sultan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

BAŞBAKAN DA KATILACAK

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan duyuruya göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu da cenaze namazına katılmak üzere İstanbul'a gidecek.

Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz, dün öğle saatlerinde İstanbul Adliyesi'ndeki odasına giren teröristlerce rehin alınmıştı.

Düzenlenen operasyonda 2 terörist öldürülürken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan savcı Kiraz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Milliyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMehmet Selim Kiraz