UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! YAŞANAN ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDENİYLE METROLAR DURDU, İNSANLAR MAHSUR KALDI! İŞTE TEİDAŞ'IN AÇIKLAMALARI VE TÜM DETAYLAR!..

FLAŞ! YAŞANAN ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDENİYLE METROLAR DURDU, İNSANLAR MAHSUR KALDI! İŞTE TEİDAŞ'IN AÇIKLAMALARI VE TÜM DETAYLAR!..

FLAŞ! YAŞANAN ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDENİYLE METROLAR DURDU, İNSANLAR MAHSUR KALDI! İŞTE TEİDAŞ'IN AÇIKLAMALARI VE TÜM DETAYLAR!..

Türkiye'nin farklı illerinde elektrikler kesildi. İnternet erişiminde de sıkıntı yaşandı. Sıkıntı halen sürüyor. İstanbul'da vatandaşlar metroda mahsur kaldıkları yönünde mesaj atıyor.

TEİAŞ'TAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

"Avrupa-Türkiye elektrik hattı bağlantısında kopma nedeniyle ülke genelinde elektrik kesintisi yaşanmaktadır."

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektriklerin kesildiğini bildirdi.

Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

SIKINTI EGE BÖLGESİNDE Mİ?

İlk izlenimlere göre sıkıntının Ege Bölgesi kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

Çok sayıda ilde elektrik kesintisi yaşanırken Enerji Bakanlığı kaynakları kesintiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Gece elektrik talebi düşüktü. Çok düşük talep vardı gündüz olduğunda talep arttı ve Türkiye genelinde arıza oluştu. İletişim alt yapısındaki dağıtımda arıza sorun olduğu belirtiliyor. Yurt genelinde çalışma yapılıyor. İlk kez bu kadar geniş çaplı sorunla karşı karşıya kalınıyor. Durum tespiti yapılacak. Çalışmaya önce su santrallerinden başlanacak"

HANGİ İLLERDE ELEKTRİKLER KESİK

İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Kocaeli, Samsun, Diyarbakır, Bursa, Bilecik, Hatay, Samsun, Adana, Kocaeli, Çanakkale, Malatya'dan peş peşe kesinti haberleri geliyor.

ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK?

Birkaç saat sürebilir!

Yetkililer sıkıntının birkaç saat sürebileceğini belirtiyor. Yaşanan büyük sıkıntının Türkiye Elektrik İletişim AŞ'nin sisteminde yaşanan bir sorundan kaynaklandığı iddia ediliyor.

Sistemde genel bir arıza olduğu kaydediliyor.  Güneydoğdu'da kesintiler yaşanıyor. Güneydoğu Anadolu'daki kesintinin DEDAŞ'ın ana trafosundaki sistemin çökmesinden kaynaklandığı öğrenildi.

Şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Sorunun ne olduğu tam olarak bilinmiyor.

İBB'DEN AÇIKLAMA VAR

Elektrik kesintisinin ardından İBB Beyaz Masa, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle: Enerji kesintisi nedeniyle Metro hatlarımızda seferler yapılamamaktadır.

ANKARA'DA DA METROLAR DURDU, TRAFİK LAMBALARI ÇALIŞMIYOR

Ankara'da elektrik kesintisi sebebiyle trafik lambaları çalışmıyor. Elektrik kesintileri nedeniyle Ankara’

KOCAELİ'DE DE ELEKTRİKLER GİTTİ

Kocaeli'deki yerel sitelerin haberinde kentte de elektriklerin gittiği belirtildi. Bir sitede yer alan haberde, "Kent genelinde büyük elektrik kesintisi yaşanıyor. Saat 10.30 sularında kentin büyük bir bölümünde elektrikler gitti. Kesinti nedeniyle pekçok fabrikada üretim durmuş durumdu. Kesintinin bir patlama sonrası kaynaklandığı iddia edilirken henüz SEDAŞ'tan bir açıklama yapılmış değil" denildi.

ENERJİ BAKANINDAN AÇIKLAMALAR!..

Enerji Bakanı Taner Yıldız elektrik kesintisi hakkında konuştu. İşte Yıldız'ın açıklamalarından bir kesit:

Şu anda Ankara'da Sincan'a Balgat ve şu anda bulunduğumuz TBMM'de dahil olmak üzere bir çok kesime elektrik verilmeye başlandı. Bu bizim istemediğimiz sevmediğimiz olay. Bunun farklı sebepleri olabilir. Bunun detaylarına gireceğiz. Şu anda bizim için önemli olan şebekeyi ayağa kaldırmak. Bu çok sık rastladığımız bir olay değil.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERelektrik  metro