UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ!.. SEZEN AKSU’NUN OĞLU MİTHAT CAN ÖZER’DEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA!..

FLAŞ!.. SEZEN AKSU’NUN OĞLU MİTHAT CAN ÖZER’DEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA!..

FLAŞ!.. SEZEN AKSU’NUN OĞLU MİTHAT CAN ÖZER’DEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA!..

Mithat Can Özer, 'İnşallah' isimli yeni albümünü çıkardı. Sezen Aksu'nun oğlu olmanın evde avantaj, dışarıda ise dezavantaj olduğunu belirten Özer, "Anneden torpilliymişim gibi görünüyor ama öyle değil. Torpilli olsam, neden bu kadar çalışayım, emek vereyim?" diyor

Sezen Aksu'nun müzisyen oğlu Mithat Can Özer, 'İnşallah' isimli yeni albümünü çıkardı. Albümünün; pop, rock ve hatta hip hop sevenlere hitap ettiğini söyleyen Özer, "Yoğun ama keyifli bir albüm oldu" dedi. Sezen Aksu'nun oğlu olmayı 'Evde avantaj, dışarıda dezavantaj' olarak tanımlayan Özer, GÜNAYDIN'ın sorularını yanıtladı...

 Nasıl bir albüm oldu 'İnşallah'?

Yoğun ama keyifli oldu. Yaptığım müziğin tarifi zor ama şöyle diyebilirim; canlı ve enstrümanı bol bir albüm oldu. Benim tarzım bu diyebilirim. Hem müzikaliteyi yüksek tutmaya çalıştım, hem de ekonomik olmaya. Sanırım içinde pop, rock ve hatta hip hop sevenlere bile iyi gelecek şeyler var. Albümün her şeyiyle kendim uğraştım. Hepsini içimden geldiği şekilde yaptım. Bir limit koymaksızın, içtenlikle.

 Annenizin Sezen Aksu olması, müzikte her şeyi ince eleyip sık dokumanıza mı yol açıyor?

Söz ve melodi konusunda hep yukarı çekilmek durumunda bırakıldım. Zaten en önemlisi; şarkının gücüdür. Şarkıdan eminsem, ki emin olana kadar aranjmanı da kafamda bitiririm, geriye oturup onu hayata geçirmek kalıyor. Albümlerimin uzun sürmesinin sebebi; söz ve müzik dışında aranjeleri de kendim yapmam. Hazırladığım 20 şarkı içinden, 10'unu seçtik albüme. Bir şarkıyı son ve en iyi haline getirene kadar uğraşıyoruz. Çabuk beğenmemek ve tatmin olmamak iyi bir şey. Bazen bir şarkının en başına dönüp ilk halini korumayı da tercih ettiğimiz oluyor.

ONA SORMADAN ADIM ATMAM

 Annenizin bu albüme katkısı oldu mu?

Tabii ki oldu, ona sormadan adım atmak saçma olurdu. Bizim ana-oğul olmanın yanı sıra, müzisyen olarak da bir ilişkimiz var. O bana sorar, ben ona sorarım mutlaka. Annem, herkesten fikir almayı sever; bana da geçirdiği bir özellik bu. Aslında müzisyen olmayan birinin fikri bizim için daha değerli. Asıl alıcı onlar çünkü. Albümü yaparken yalnızdım ama aslında annemle hep beraberdik. Onu yormamaya çalıştım, o da beni özgür bırakmaya... Sonuçta şöyle bir gerçek var: Ben her şeyi ondan ve bana sunduğu hayattan ögrendim. Dolayısıyla annemin bana güveni sonsuz. Yine de beni arada dizginlemesini istedim. Yoksa müzisyene kalsa uçup gitmek çok kolay.

 Sezen Hanım sizin için 'Kınalı Kuzum' şarkısını yazmıştı. Siz anneniz için bir şarkı yazdınız mı hiç?

Yazdım tabii ki, bu albümde var. Yaklaşık 10-12 sene önce yazdığım bir şarkıdır ve ilk bestemdir aynı zamanda.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13