UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! TARİH TEKERRÜR MÜ EDİYOR? ENGELSİZ YAŞAM VAKFI ÖDÜL TÖRENİ’NDE YAŞANAN “SKANDAL”, BU YILDA MI TEKRARLANDI?

FLAŞ! TARİH TEKERRÜR MÜ EDİYOR? ENGELSİZ YAŞAM VAKFI ÖDÜL TÖRENİ’NDE YAŞANAN “SKANDAL”, BU YILDA MI TEKRARLANDI?

FLAŞ! TARİH TEKERRÜR MÜ EDİYOR? ENGELSİZ YAŞAM VAKFI ÖDÜL TÖRENİ’NDE YAŞANAN “SKANDAL”, BU YILDA MI TEKRARLANDI?

Ekonomigazete.com ile magazincity.com ve habergündem.comsitelerinin ilginç ve çok önemli iddialarla dolu haberi yeniden gündemde…

Bu internet haber sitelerinin haberlerine göre, geçtiğimiz yıl yolsuzluklarla gündemde oldukça yer kaplayanİstanbul merkezli Engelsiz Yaşam Vakfı’nın, düzenlediği törenlerde ödülleri parayla sattığı iddia ediliyor.

İşte o haber:

“Ekonomigazete.com’un haberine göre ve Ç.A. isimli bir işadamının beyanına göre bu ödüller için kişi 5 ila 15 bin TL ücret ödeyerek törenden ödül alabiliyor. Kendisi de bu ödül için para ödemiş. Satın alınan ödüller için ödenen paralar ise Atilla Kaplakarslan’ın kişisel banka hesabına yatırılıyor.

SANATÇILAR DA PARAYLA MI ÖDÜL ALDI?

Medya kulislerinde de sıklıkla dolaşan Engelsiz Yaşam Vakfı ne işe yarıyor? Dedikodularının son zamanlarda giderek dozu artıyor. Daha önce Kıbrıs’ta düzenlenen Nostalji Moda Günleri organizasyonunda kanser hastalarına gidecek diye toplanan paralar Hayriye Vurdu ile Atilla Kaplakarslan da kaldığı öne sürülüyordu. Peki Engelsiz Yaşam Vakfı’na yapılan sponsorluklar? Kime neden verildiği yıllarca tartışılan Engelsiz Yaşam Vakfı yılın en iyileri ödül törenlerinde birbirinden ünlü sanatçılar, bakanların yanı sıra bazı bürokratlar da ödül almıştı. Hatta son olarak düzenlenen 4. Yılın en iyileri ödül töreninde bir belediye başkanı aday adayı bile ödül almıştı. Çoğunlukla sponsor olan firmaların yetkililerinin işadamı vasfıyla ödül aldıkları gecelerde ödüllerin parayla satılması iddiasının ortaya çıkışı birçok ünlü sanatçıyı da zora soktu. Orhan Gencebay, Müjdat Gezen, Işın Karaca, Muazzez Abacı, Nebahat Çehre, Esra Erol, Ömür Gedik, Vatan Şaşmaz, Ece Gürsel, Gülben Ergen, Yonca Evcemik gibi daha önce ödül alan ünlü sanatçılar da mı para ödeyerek bu ödülü aldılar?

BU SORULARA CEVAP ARANIYOR

Daha önce adını yolsuzluklarla gündeme taşıdığımız Engelsiz Yaşam Vakfı Başkanı Atilla Kaplakarslan telefonlarımıza cevap vermediği için bu sorulara cevap arıyoruz. Bu kadar büyük bir şüphe altında kalan sanatçılar ödüller için para ödemişlerse hangisi ne kadar ödedi? ödememişlerse “yılın en iyisi” olmak için hangi jürinin hangi kriterlerine göre seçilmişlerdir? Varsa bu jüriler neden hiçbir zaman açıklanmadı? Kral TV her yıl töreni banttan full yayınladığı için mi her yıl ödül aldı? Ödül gelirleri Atilla Kaplakarslan’ın kişisel hesabına yatırılıyorsa sponsorluk gelirleri nereye yatırılıyor? Engelsiz Yaşam Vakfı adı kullanılarak yapılan ödül törenlerinin gelirlerinin ne kadarı vakıf için harcanıyor? Geçen yıl iki belediye başkanına da aynı gecede yılın en iyisi ödülü verildi, başkanlardan para almadıysanız hangi belediye yılın en iyisiydi?

İŞTE DEKONT

Ç.A. isimli işadamı ödül almak için Atilla Kaplakarslan’a ödediği 5.030,00 TL’lik banka dekontu. Araştırdık, Atilla Kaplakarslan’ın bu parayı ödül satma amacıyla aldığını yalanlaması halinde ikili arasında bu ödemenin gerçekleştirebileceği hiçbir ticari alış veriş bulunmamakta…”

İşte ekonomigazete.com ile habergündem.com ve deShow TV magazincilerin hazırladığı magazincity.com internet haber sitelerinin, 2014 yılına ait olarak hazırladığı ve geçtiğimiz günlerde de ödüllerin dağıtılmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen ve yeniden çok konuşulan bu internet sitelerinin haberleri, bakalım nasıl tepkiler bulacak?..

ekonomigazete.com

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13