UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RATING ANALİZİ!.. DÜN, “KADERİMİN YAZILDIĞI GÜN”DÜ!.. VE MERAK EDİLEN KONU: “BU TARZ BENİM”İN KAZANAN VE KAYBEDENLERİ KİMLER?

RATING ANALİZİ!.. DÜN, “KADERİMİN YAZILDIĞI GÜN”DÜ!.. VE MERAK EDİLEN KONU: “BU TARZ BENİM”İN KAZANAN VE KAYBEDENLERİ KİMLER?

RATING ANALİZİ!.. DÜN, “KADERİMİN YAZILDIĞI GÜN”DÜ!.. VE MERAK EDİLEN KONU: “BU TARZ BENİM”İN KAZANAN VE KAYBEDENLERİ KİMLER?

 Dün, “Kaderimin Yazıldığı Gün”dü!..

Dizi hem total, hem AB’De ilk sırayı almayı başardı.

Ve merak edilen bir konu…

“Bu Tarz Benim”in kazananı ve kaybedeni kim oldu?..

İşte, şöyle bir inceledik:

“BU TARZ BENİM”İN KAZANANLARI:

1-    Acun Ilıcalı: Riske girdi… Dışarıdan ilk kez bir program transfer etti. 5-6 share’e razıydı. Çünkü o saat diminde sadece 1-2 share alıyordu. Ancak umduğunun çok fazlasını buldu. Hatta çift rakamlara kadar çıktı.

2-    TV 8: TV 8’in gündüz kuşağı aylardır problemliydi. Ve “Bu Tarz Benim”le bu problem doğal olarak ortadan kalktı.

3-    Nur Yerlitaş: İsmini tam marka yaptı. Programın transferinde, gerçeğinin TV 8’de olduğunun vurgulanmasında en önemli yüz oldu. Reklam filmiyle de başarısını perçinledi.

“BU TARZ BENİM”İN KAYBEDENLERİ:

 

1-    SHOW TV: “Bu Tarz Benim”in gidişiyle birlikte tekrarlarını da hesap edersek, toplam 6 saatlik iyi giden bir rating tablosunu kaybetti. Üstüne üstlük dünya kadar reklam gelirini de…

2-    Cemil İpekçi: Bu yarışmada yer alana kadar “iyi isim, hangi programda yer alsa, uçar” tarzında bir görüntüsü vardı. Bir çırpıda bu sermayeyi yedi. Bu şekilde, bu sonuçlardan sonra bir daha program teklifi alması zor…

3-    Chloe Ortaç: Serdar Ortaç’ın güzel eşi olarak gözbebeğiydi. Bir gizemi vardı. Ancak çok aceleci bir kararla, olabilecek bir star ismini en baştan bitirdi.

4-    Bülent Ersoy: Hadi diğerleri bir rüzgara kapıldı gitti. Ancak Bülent Ersoy’un durumu farklıydı. Geçen yıl yaptığı programlarda tek başına 9 share’ler gören Bülent Ersoy, nasıl böyle bir projeye evet dedi bilinmez ama yapabileceği-teklif alabileceği şov programını da kendi kendine rafa kaldırdı. Hafta içi zaten 4 share alan Bu Tarz Benim’in taklidinin finalinde, hem de Serdar Ortaç’la birlikte katıldığı program sadece 6 share alabilince, kendi kendine kapıyı kapadı. Bülent Ersoy, artık eski ratingine geri dönmesi için önce acilen Tarkan’la yaptığı düet gibi bir şarkıyla kendini yenilemeli, ses getirmeli ve ancak bu gelişmenin ardından TV projeleri düşünmeli…

NE KAZANDI, NE KAYBETTİ:

1-    Yapımcı Cem Semercioğlu: Giden projenin taklidini yapmak kendi fikri değildi. Show TV ısrar etti, o da yaptı. Başarılı olmayacağı, taklitlerin aslını yaşattığı belliydi. Ancak profesyonelce davrandı. O yapmasa, başkası yapacaktı. Parasını, pulunu da aldıysa, kendisi için bir problem olmadı. Hatta bir tecrübe oldu.

2-    Sibel Arna, Umut Eker: Bu yarışma öncesi pek isimleri ve iddiaları yoktu. O yüzden de Bülent Ersoy, Cemil İpekçi gibi kaybedecek şeyleri de yoktu. O yüzden onlar için kaybedilen bir şey yok. Ancak olası TV-iş teklifleri onlar için de uzun süre askıya alınmış oldu.

Ve dün ratinglerde son durum:

Tv 8’deki “Bu Tarz Benim” dün AB’de 10 share almış, Show TV’deki ise 4 share… Show’daki programın AB ratingi ise 0.88…

Yani iki haftadır artık bu kalıba oturmuş durumda…

Show TV ise rating bazında hala 1 ratingleri göremeyen programa en fazla bir haftada daha katlanabilecektir diye tahmin ediyoruz. Kısa vadede en güzel çözüm, programın hemen isminden, aynı stüdyosundan vazgeçilip, yine aynı kadroyla, bambaşka bir formatla, acilen yeni bir şey yaratmak diye düşünüyoruz, Bu kadroyla oturup, sohbet programı yapsalar, en azından 1 rating alırlar diye tahmin ediyoruz. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERanılcan tanrıyar  rating  analiz