UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! GAZİ, ÇUKUROVA VE SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ'NDE KAVGA ÇIKTI! ÇIKAN OLAYLARDA 167 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ! GAZİ, ÇUKUROVA VE SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ'NDE KAVGA ÇIKTI! ÇIKAN OLAYLARDA 167 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ! GAZİ, ÇUKUROVA VE SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ'NDE KAVGA ÇIKTI! ÇIKAN OLAYLARDA 167 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Ankara Gazi Üniversitesi'nde kavga çıktı. Polis, biber gazı ile müdahale etti. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde ise dün başlayan olaylar bugün de devam etti. Fakülte binasının camlarının kırıldığı olayda polis, 67 öğrenciyi gözaltına aldı. Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) ise Uludere olaylarının yıl dönümü nedeniyle çıkan olaylarda 167 kişi gözaltına alındı.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDE KAVGA ÇIKTI

Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgaya, çevik kuvvet ekipleri ve özel güvenlik ekipleri biber gazı ile müdahale etti.  Polisin fakültedeki güvenlik önlemi devam ediyor.

SÜTÇÜ İMAM'DA GERGİNLİK SÜRÜYOR: 67 GÖZALTI

Kahramanmaraş'taki Sütçü İmam Üniversitesi'nde dün karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında başlayan gerginlik bugün de devam etti. Fakülte binasının camlarının kırıldığı olayda polis, 67 öğrenciyi gözaltına aldı.

Avşar Kampusu’ndaki İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Yüksel Tekin'in dövülmesinin ardından gruplar arasında dün çıkan kavgayı, polis biber gazı ve basınçlı su kullanarak bastırdı. Bu sabah fakültenin girişinde yeniden karşılaşan ve kavgaya yeltenen gruplar, polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Gerginlikte fakültenin camları kırılırken, bazı banklar da zarar gördü.

ÇÜ'DE 100 GÖZALTI

ADANA'daki Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Uludere olaylarının yıl dönümü nedeniyle yürüyüş yapan karşıt görüşlü öğrenciler arasında taşlı sopalı kavga çıktı.

Sol görüşlü öğrenciler kütüphaneyi basıp içerdeki öğrencileri rehin aldı, biber gazıyla müdahale eden polis 100 öğrenciyi gözaltına aldı.ÇÜ kampusundaki R1 dersliğinin önünde toplanan yaklaşık 400 kişilik grup, Uludere olaylarının yıl dönümü nedeniyle sloganlar atıp yürüyüşe geçti. Yemekhaneye kadar yürüyen öğrenciler burada Uludere olaylarıyla ilgili açıklama yapıp, kampus içinde sloganlar attı. Bu sırada bazı binalardan yürüyen sol görüşlü öğrencilere taş yağdırıldı.

Çıkan arbedeye TOMA'larla önlem alan polis müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazı sıkılarak dağıtılan öğrencilerden sol görüşlüler ÇÜ Kütüphanesi ile R1 dersliğine girip buradaki sağ görüşlü olduğu belirtilen öğrencileri rehin aldı. Çevik Kuvvet polisinin müdahalesiyle sol görüşlü yaklaşık 100 öğrenci gözaltına alındı, binalar boşaltıldı.Kütüphane önünde toplanan sol görüşlü öğrencilerle Turkuaz kafe önünde toplanan sağ görüşlü öğrenciler ise tazyikli su ve biber gazı sıkılarak dağıldı. Polis kampusta önlemlerini sürdürüyor.

Hürriyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13