UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

‘’KERTENKEKELE’’ DİZİSİNİN İKİ YILDIZI TİMUR ACAR VE SERA TOKDEMİR İLE SAMİMİ BİR SÖYLEŞİ!...

‘’KERTENKEKELE’’ DİZİSİNİN İKİ YILDIZI TİMUR ACAR VE SERA TOKDEMİR İLE SAMİMİ BİR SÖYLEŞİ!...

‘’KERTENKEKELE’’ DİZİSİNİN İKİ YILDIZI TİMUR ACAR VE SERA TOKDEMİR İLE SAMİMİ BİR SÖYLEŞİ!...

Kendisini imam olarak tanıtan bir hırsızın kahkaha dolu öyküsünü anlatan 'Kertenkele' dizisinin iki yıldızı Timur Acar ile Sera Tokdemir: Sevimli bir hırsızın hayatında ilk kez aşka tutulması, izleyiciyi ekran başına kilitleyecek

 

ATV'de bu aksam yeni ve iddialı bir dizi izleyiciyle bulusuyor. Basrollerini Timur Acar ile Sera Tokdemir'in paylastıgı, Kartal Çidamlı'nın yönetmenligini üstlendigi dizi; profesyonel bir hırsızın hem kahkaha, hem de dramla örülü öyküsünü anlatıyor. Timur Acar ile Sera Tokdemir, GÜNAYDIN'a konustu... 

Bu diziyi kabul etmenizdeki sebep nedir? 

TIMUR ACAR: En büyük etken; dizide iki degisik karakteri canlandıracak olmamdı. Bunun keyifli bir yolculuk olacagını düsünüyorum. Bir diger etken ise; bugüne kadar agırlıklı olarak komedi rollerinde yer aldım ama bu seferki biraz degisik. Komedinin yanında dramı da içinde barındıran bir rol. Karakterin geçmisi ve bugün yasadıgı hayat, dram da içeriyor çünkü. 

SERA TOKDEMIR: Bu dizi kısmetimde varmıs diye düsünüyorum. Benim o role ya da o rolün bana yakısması da önemli tabii... Dizide canlandırdıgım 'Zehra', benim canım... 

'Kertenkele' bir hırsız ve kanun kaçagı... Siz onu sevdiniz mi?
T.A.:
 
'Kertenkele', kardesiyle beraber yetistirme yurduna verilmis bir çocuk. Zaman içinde kardesiyle kopmak zorunda kalıyor ve hayatının büyük bölümünde kardesine ulasmak için yogun bir çaba sarf ediyor. Hırsızlıgı asla geçimini saglamak için yapmıyor. Etrafındaki arkadaslarının ve kendisinin ihtiyacı oldugu kadar çalıyor ama çaldıgını da isini gördükten sonra geri bırakabiliyor. Aynı zamanda çok zeki ve asla yakalanmıyor. 

DÖRT DUVAR ARASINDA KALAMIYOR
 


Adama neden 'Kertenkele' deniyor? Baska bir adı yok mu?

T.A.: Kayıtlarda tabii ki bir ismi var ama o ismi kendisi bile unutmus. 'Kertenkele' olmasındaki en önemli sebep, özgürlügüne çok düskün olması bence. Çocuklugunu geçirdigi yetistirme yurdundan bile defalarca kaçmayı basarmıs. Dört duvar arasında kesinlikle kalamayan biri o. Bu, onun için bir fobi. Adının neden 'Kertenkele' oldugunu açıklamak yerine, sürprizi ATV ekranına bırakalım. 

Oynadıgınız karakterin size benzeyen, takdir ettiginiz ya da elestirdiginiz bir özelligi var mı?

T.A.: Dürüst olması, bana benzeyen bir özelligi. En sevdigim yanı da; etrafındaki hiç kimseye zarar vermemesi. Sadece kendi rahatı için hırsızlık yapıyor. 

S.T.: Oynadıgım her karakter, kendi içimden bulup çıkardıgım bir ben zaten. Nasıl ki normal hayat akısında, kendimize kızdıgımız ya da kendimizi takdir ettigimiz zamanlar oluyorsa; burada da durum aynı. Oynadıgım karakterin düsünce ve davranıslarını haklı buldugum ya da haksız oldugunda onu o sekilde affedip kabul edecek nedenlerim her zaman vardır. Önce ben onu sevmeden, bir baskası nasıl sevebilir? Ancak inandıgım birisini oynarsam bu inandırıcı olur. 

Timur Bey, canlandırdıgınız rolün gerçek hayatta pek karsılıgı yok. Rolü çıkarırken çok zorlandınız mı? 

T.A.: Çok zorlandıgımı söyleyemem. Yetistigim çevrede nüfuzlu insanlar vardı. Sanırım sadece bu meslege basladıgımdan beri gözlem yapıyorum. Yani hayatım boyunca imam gözlemlemedim. Ama yetistigim çevredeki insanları gözlemleme sansım oldu. 

EN BÜYÜK ACIYI YAŞAMIŞ
 



Sizin karakteriniz 'Zehra', lüks içinde yasayan zengin bir ailenin kızı ama anne ve babasız büyümüs. Bunun eksikligi hayatına nasıl yansımıs? S.T.: 'Zehra', acıların en büyügünü yasamıs. Insan ne kadar güçlü durabilirse, 'Zehra' da o kadar güçlü iste. Maddiyattan çok manevi degerlere önem veriyor. Hayatının en kıymetli kisisi, dedesi... O, 'Zehra'ya hem anne, hem baba olmus. Aralarındaki bag ve uçsuz bucaksız sevgi, belki de güçlerinin temeli. Birtanecik ablası ve yol arkadası 'Selin'in varlıgı da, 'Zehra'nın mutluluk tanımı için yeterli zaten.

'Zehra', ask konusunda nasıl birisini arıyor peki? Insan aramadıgı bir seyi bulabilir mi? 'Zehra', aranan kisi olmak da istemiyor çünkü aklı fikri askta degil. Kim bilir belki de erkeklere karsı ördügü duvarların ardında bir gün öyle biri duracak ve 'Zehra' kendi duvarlarına çarpa çarpa anlayacak ki, bunun adı ask.. 

Diziyle alakalı öngörünüz ve beklentiniz nedir?

T.A.: Dizimiz farklı ve eglenceli bir hikayeye sahip. Aslında profesyonel ve sevimli bir hırsızın ask hikayesi de diyebiliriz. Kendisini 'Imam Ziya' olarak tanıtacak, farklı ve eglenceli bir macerası olacak. Dilerim bu maceralarda biz kamera önünde eglenceli vakit geçirirken, seyirci de ekran basında çok keyif alır. Umarım uzun soluklu bir yolculuk olur. 

S.T.: Yönetmenimiz, yapımcımız, uygulayıcı yapımcımız, senaristlerimiz, cast direktörümüz, basın sorumlumuz, oyuncu büyüklerim ve arkadaslarım, kısacası 'Kertenkele' ailesi olarak; iki aydır bir maceranın, dramın, aksiyonun, komedinin ve bir askın içinde yasıyoruz. Ve baslangıç yeri herkesin kendi 'ben'i. Yolumuz açık olsun. 

Sera Hanım, kendinizi komediye mi, drama mı yakın hissediyorsunuz?

S.T.: Kalbimin sevdigi drama olsa da, oyunculugu tür olarak ayırmak istemiyorum. Neticede hepsinde anlatılmak istenen bir hikaye var ve her projede ortak amaç, bize emanet edilen karakterlere en dogru sekilde hizmet etmeye çalısmak. Seyircinin beni her türe yakıstırması gurur verici ve beni daha fazlasını yapmaya motive ediyor.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13