UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! ŞENAY YANGEL YAZDI! AKREP BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI! ZORLUKLARDAN ACIDAN OLGUNLAŞAN BİLGELİĞE GİDEN YOLUN EŞSSİZ ANAHTARI!...

FLAŞ! ŞENAY YANGEL YAZDI! AKREP BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI! ZORLUKLARDAN ACIDAN OLGUNLAŞAN BİLGELİĞE GİDEN YOLUN EŞSSİZ ANAHTARI!...

FLAŞ! ŞENAY YANGEL YAZDI! AKREP BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI! ZORLUKLARDAN ACIDAN OLGUNLAŞAN BİLGELİĞE GİDEN YOLUN EŞSSİZ ANAHTARI!...

“Yalnızca kim olduğunu ve ne istediğini öğrenenler özgürlüğünü bulur” Upanishad

23 Ekim 2014 Türkiye saati ile 22:38 de Sıfır derece Akrep burcunda Yeni Ay ve parçalı Güneş tutulması başlayacak 24 Ekim 2014 saat: 00:45 te en üst seviyede olacak 02:52 de sona erecektir. Hint astrolojisinde Akrep “Vrishchika” Bir su burcu olarak akmak ister fakat aynı zamanda sabit olduğu için durağan olması tehlikesi vardır. Zorlu ve gizemlidir. Vrishchika da Vasuki Narga’nın kuyruğu ve başı olan Ketu güçlü Rahu zayıftır. Yılanın kuyruğuyla suyu çalkalaması gibi, Vrishchika’da duygularımızı çalkalar. Vrishchika sembolü bir delikte yaşayan ve kuyruğuyla sokabilen bir yaratık olan Akreptir. Yok edebilen ya da aydınlanmaya götürebilen Kundalini enerjisine sahiptir. Vrishchika’yı MARS yönetir. Zenginlik cesaret ve dünyevi zorlukları aşabilme gücü verir. Tutulma Kuzey aydüğümü yönünde gerçekleşecek. Hint Astrolojisinde ki adıyla Vrishchika da ‘’Akrep’’ Vasuki Narga’nın kuyruğu ve başı olan Ketu güçlüdür. Bu enerjide tutulmanın zorlayıcı etkilerinin yanısıra dönüşüm yenilenme arınma ve yeniden yapılanmaları beraberinde getireceğinin göstergesidir. Tutulma Akrep burcunun ilk derecesindeki güzelliklerin temsilcisi Venüs’le birleşecek Finansal konular ilişkiler mücevherler kadına ilişkin konularla bağlantılıdır. Hint Astrolojisinde “SHUKRA” Venüs manevi bir öğretmendir.Büyük iyilik olarak tanımladığımız jüpiter Ölüm ve yeniden doğuşun temsilici Pluton Savaş ve cesaretin temsilcisi Mars Hayaller bağımlılıklar ve yanılgıların gezegeni mistik Neptünle etkileşimde olacak.

 

Mars’ın cesaret ve mücadelesi Plüton’un isyankarlığını içinde barındıran Akrep teki Güneş tutulması dünyada ve ülkemizde kaos karmaşa mücadele gerektiren koşullar bulaşıcı hastalıkların hızla artması psikolojik bozukluklar yaşama karşı amaçsızlık sürekli isyankar tutumlar sergilemek çocuk tacizleri dini ideolojilerin oluşturduğu baskı ve fikir ayrılıklarınıda beraberinde getirebilir. Dünya genelinde liderlik iktidar olma gücü yönetebilme isteğinin getirisi ile yapılan baskı ve ısrarcı tutumlar hükümetlerin düşmesine görev değişiklikerine sebebiyet verebilir. İşsizlikte dünya genelinde artış  ilaç sektöründe ortaya çıkabilecek skandallar tüm dünyada geniş bir şekilde yankı uyandırabilir. Hırs ego ve iktidarı elinde tutma kaygısı tüm dünyada siyasi krizlere ve savaş çanlarının çalmasına sebep olabilir. Ülkemiz açısından değerlendirdiğimizde müttefiklerimizle yaşanacak gerginlikler söz konusu olabilir. Ayrıca, Mezhep ayrılıkları kamplaşmalar baskılar halkın kendi içinde şiddetli tartışmaların oluşumuna neden olabilir. Bireysel olarak yaşamlarımızda ego hırs öfke ve sahip olma isteğimiz seçimlerimiz doğrultusunda gel geç galibiyetleri yaşatsa da bu tehlikeli gücün getirileri eninde sonunda pişmanlık ve hüsran olacaktır. Her birimiz ruhlarımızda Meleğimizi ve Şeytanımızı barındırırız. Meleğimiz doğduğumuz anda Güneş’in içinde bulunduğu burcumuzdur. Şeytanımız ise Güneş burcumuzun tam karşısında bulunan ‘’Örneğin Güneş Koç=Karşıt burcumuz Terazi’’ Şeytanımızdır. Şimdi bizlere düşen Bu güçlü tutulma enerjisini nasıl değerlendireceğimizi seçmek kendi cennet ve cehennemimizi bu dünya da yapılandırmak olmalı. Akrep burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulmaları genellikle sarsıcı ve ses getiricidir. Bir dönem kapanır yeni bir dönem açılır hayatımızda. Kurak topraklar tekrar yeşerir acılardan öğrenilen bilgelik yansır yaşama. Bu doğrultuda insani değerler üzerinde buluşmalı olayları yaşadıklarımızı ve yaşattıklarımızı tek taraflı değerlendirmeden empati yaparak sorunlu her türlü ilişkimizi davranışımızı ardımızda bırakarak kendimizi geliştirebilir özümüzde ki iyiliği inancı ortaya koyarak yaşamımızda dünyamızda köklü değişimlerin başlangıcı için ilk adımı atabiliriz. Kendi cennetimizi yansıttığımızda yaşama iyilik halkası dönüşüm ve barışın da habercisi olacaktır Tüm Dünya’ya.

NOT: Güneş ve Ay tutulmaları tutulma tarihinden sonra 6 ila 12 ay yaşamlarımızda etkisini sürdürür.


Bu gece Türkiye saati ile 22:38 de AKREP Burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması ile Bireysel anlamda da kendi değer yargılarımıza göre dersler alacağımız, Olumlu ve olumsuz ektiğimizi biçeceğimiz zamanlar. Kendi içsel dönüşümümüzü gerçekleştirip farkındalığımızı arttırarak, eğriyi doğruyu ayırt etmek için çaba göstermeliyiz. Ruhumuzu arındırıp olumsuz davranış ve alışkanlıklarımızdan sıyrılmaya çalışmalıyız. Tutulma enerjisini HZ.Mevlanan’ın KALP DENİZDİR DİL KIYI, KALPTE NE VARSA KIYIYA O VURUR sözünün doğrultusunda değerlendirmeli, kalbimizi öfke, kibir ve kinden arındırarak özümüzle bütünleşme çabası içinde olmalıyız.

Tutulma saati olan 22:38 de başlayarak 00:52 ye kadar Küsuf namazı kılınabilir. 2 rekattır.

NOT: Güneş tutulmasında namaz kılmak İslamiyette sünnet-i müekkekedir.
Hasbiyallahu La ilahe illa hu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşıl azim ve la havla ve la kuvvetle illa billahil aliyil azim. Tutulma esnası boyunca okuyamaya devam edebilirsiniz.

Hangi dine inanca mensupsak o yönde rabbimizle bütünleşip ruhlarımızı arındırıp yenilendiğimiz güçlü başlangıçlara yürüdüğümüz güzellikler bizlerle olsun.

Gökler rehberimiz yolumuz ışık olsun.
Astrolog Şenay YANGEL

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERşenay yangel  astroloji  astrolog