UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! ŞENAY YANGEL VE NURAY SAYARI ARASINDAKİ POLEMİĞE MAHKEME SON NOKTAYI KOYDU!..

FLAŞ! ŞENAY YANGEL VE NURAY SAYARI ARASINDAKİ POLEMİĞE MAHKEME SON NOKTAYI KOYDU!..

FLAŞ! ŞENAY YANGEL VE NURAY SAYARI ARASINDAKİ POLEMİĞE MAHKEME SON NOKTAYI KOYDU!..

Nuray Sayarı’nın basın açıklamasına Astrolog Şenay Yangel’den jet açıklama geldi.

“Yüce Türk Milleti…

-Ben sizlere geçen sene Ocak ayında Nuray Sayarı’nın yazılarımı alarak kendisi yazmış gibi sizlere sunduğunu söylemiştim.

-Kendisi de bunu inkâr ederek; yazılarımı almadığı halde aldığını söyleyerek kendisine iftira attığımı ve gündeme gelerek prim yapmak amacında olduğumu söylemişti.

-Ben kendisine karşı bu konu ile ilgili olarak fikri sınai haklar mahkemesi’nde dava açmış; kendisi de bana karşı yazılarımı almadığı halde aldığını iddia ederek kendisine iftira ve hakaret ettiğimden bahisle ceza ve tazminat davası açmıştı.

Benim açtığım dava sonuçlandı. Bunun üzerine benim davayı kazanmam haber konusu oldu. Nuray Sayarı da bunun üzerine bir basın açıklaması yaparak gerçekleri halen farklı gösterme çabasına devam etti. Bunun üzerine ben de sizlere bu basın açıklamasını yapmak zorunda kaldım. Şu andan sonra takdir siz halkımındır.

Nuray Sayarı basın açıklamasında;

“Şenay Yangel ile şahsım arasında görülmekte olan davalardan biri olan İstanbul 3. fikri ve sınai haklar hukuk mahkemesi nezdinde bulunan dosya 09.09.2014 tarihinde aleyhime sonuçlanmış olup…….” denmek sureti ile kendisine karşı açmış olduğum davayı kazandığım kendisi tarafından itiraf edildiği halde

“….bununla birlikte belirtmek gerekir ki 20 yıllık meslek hayatım boyunca hiçbir şekilde bu tarz haberlerle gündeme gelmeyerek kendi bilgi, tecrübe ve yeteneklerimle ilerleyerek, kimsenin emeğini haksız olarak kullanmadım. Her ne kadar aleyhime İstanbul 3. fikri ve sınai haklar hukuk mahkemesi’nde Şenay Yangel’e ait günlük burç yorumlarını iktibas ettiğim iddiasıyla yapılan yargılama sonucunda 1 tl maddi tazminat, 1 tl manevi tazminat olmak üzere toplam 2 tl tazminata hükmedilmişse de söz konusu iddiaları kabul etmediğimi…..” denmektedir.

Ne yazıkki Nuray Sayarı’nın bu basın duyurusunda kesin olan bir mahkeme kararının varlığı halen inkâr edilmekte ve bunların halen benim iddialarım olduğu ileri sürülmektedir.

Evet, geçen sene Ocak ayında bunlar benim iddialarımdı. Ancak şimdi bu iddialarım yüce Türk milleti adına karar veren Türk yargısı tarafından maddi gerçek olarak ispatlanarak kabul edilmiş ve talep ettiğim gibi 1 tl maddi ve 1 tl manevi tazminat olmak üzere toplamda 2 tl lik davayı mahkeme bana kazandırmıştır. yani iddialarım ispatlanarak mahkeme kararı şeklini almıştır.

Bir buçuk sene evvel iddialarımı açıkladıktan sonra Nuray Sayarı’nın inkârı üzerine mahkeme sonuçlandıktan sonra mahkeme kararı ile konuşacağımı açıklayarak bu konu da bir daha konuşmadım.

Kendisinin basın açıklamasında iddia ettiği gibi “Şenay Yangel’in yapmış olduğu haber yaratarak ismini duyurma çabası olup….” amacım ismimi duyurmak olsa idi yaklaşık bir buçuk sene boyunca her fırsatta bunu gündeme getirirdim.

Ancak ben tam tersine sustum. Mahkeme kararı ile konuşacağım dedim. Çünkü Türk halkı her ikimizinde birbirinden farklı iki iddiası ile karşı karşıya kalmıştı. Hangisinin doğru olduğuna karar verebilmesi için bu iddiaların araştırılması ve ispatlanması gerekiyordu. Bu konu da mahkemenin görevi idi.

Şimdi mahkeme kararını verdi ve bu karar kesin karar. Yani Nuray Sayarı’nın yargıtay temyiz yolu falan kalmadı.

İşte bununla ilgili belgeli detaylar…

Aşağıda sunulan bilirkişi raporu ile mahkeme tarafından Nuray Sayarı’nın 18 Ocak 2013 tarihinde Şenay Yangel’e ait olan www.astrodeha.com sitelerinde yayınlanmış olan günlük burç yorumlarının bazılarının birebir aynı, bazılarının ise bir iki kelime ya da cümlenin çıkartılarak yayınlandığının mahkeme tarafından tespit edildiğinin belgesi.

Nuray Sayarı bu basın açıklaması’nda

“İstanbul 3. fikri ve sınai haklar hukuk mahkemesi’nde görülmekte olan dava 09.09.2014 tarihinde karar çıkmış olup 11.09.2014 tarihinde Şenay Yangel ile aramızda bulunan diğer davalar henüz sonuçlanmamışken www.ucankus.com adresinde konu ile ilgili haber yayınlanmıştır. 

Öncelikle söz konusu haber kamuoyunu bilgilendirmekten ziyade şahsıma yönelik hakaret ve aşağılayıcı cümleler içerdiğinden şahsımı yok etmeye yönelik, salt Şenay Yangel’in reklamını yapmak amacıyla yazılmış ve yayınlanmıştır.”

demektedir. Aşağıda benim açtığım fikri sınai haklar mahkemesi’nin kesin kararını aynen dikkatlerinize sunuyorum.

Mahkeme’nin kararı:

“Gereği düşünüldü :

Gerekçeli kararda nedenleri açıkça gösterileceği üzere,

Davanın kabulü ile 1,00 tl maddi , 1,00 tl manevi tazminatın davalıdan alınarak davacıya verilmesine, dair ekli karar, taraf vekillerinin yüzlerine karşı, kesin olarak verilen karar okunup anlatıldı.

Bu arada açmış olduğum davanın toplam bedelinin bu kadar olduğunu; kendisinden para istemek amaçlı değil, mesleğimin ve algı yanıltılmasına sebebiyet verilen siz türk halkının mücadelesini verdiğimi daha davayı açtığım anda söylemiştim. mahkemenin bu kadarlık bir karar vermesi ben bu kadar istediğimden kaynaklanmaktadır. işte bunun bilirkişi raporundaki ispatı.

İstanbul 3. fikri sınai haklar hukuk mahkemesi’nin bilirkişi heyeti raporunda yukarıda sizlere sunduğum 22.01.2013 günlü bilirkişi raporunun doğruluğuna aynen işaret edilmiştir.

Astrolojik açıdan Nuray Sayarı’nın “aynı gökyüzüne aynı teknikle bakılarak yazılan Astrolojik yorumların birbirine benzeyeceği iddiası da sayın bilirkişi heyetince değerlendirilmiş ve; denilmek sureti ile nuray sayarı’nın bu iddiası kabul edilmemiştir.

Nuray Sayarı ayrıca yapmış olduğu basın duyurusunda Astrolog olabilmek konusunda aşağıdaki söylemlerde bulunmuştur.

“Şenay Yangel, şahsıma yönelik olarak ‘eğitimsiz’ demekte ise deTürkiye ve dünya’da tanınmış olan uzman Astrologlardan eğitim aldım……

Evet ben kendimi bildim bileli; tıp fakültesi diploması olmadan doktor, mühendis diploması olmadan mühendis, hukuk fakultesi diploması olmadan avukat olunamayacağını keza aynı şekilde astroloji ile ilgili diploması olmayanın da astrolog olamayacağını, kimsenin kendi kendisine bu ünvanları veremeyeceğini; verse bile bu ünvanların kabul görmeyeceğini savunurum. bunu da her ortamda ifade ederim.

Bunları savunup ifade etmek benim görevim değil elbet. Bunlar devlet kurumlarının görevi. Ancak her astroloğum diyeni astrolog olarak kabul edip etmemek ise siz Türk halkının takdiridir. Ne benim dememle ne de Nuray Sayarı’nın demesi ile kimse Astrolog olamaz demeyeceğim. Çünkü merkezi Amerika birleşik devletlerinde bulunan Kepler Collage’de Türkçe batı astrolojisi eğitmeni ve bölüm başkanı olmam sıfatım ile eğer ben bir kişi “eğitimini tamamladı bu Astrolog diplaması almaya hak kazandı” dersem; bu kişiye dünyaca saygın bir Astroloji eğitim kurumu olan kepler collage diploma verecektir. Bu nedenle bu konuda yorum yapmadan kararı sizlerin takdirine bırakıyorum.

Son olarak Nuray Sayarı basın duyurusunda

“Söz konusu haber içeriği Şenay Yangel lehine sonuçlanmış olan davadan daha çok şahsıma yönelik hakaret ve aşağılayıcı cümleler içermekte ve kamuoyu nazarında olumsuz etki oluşturulmaya çalışılmaktadır. İşbu nedenle gerek haberi yayınlamış olan www.ucankus.com adli haber sitesi hakkında gerekse de diğer ilgililer yönünden tüm dava ve talep haklarımı saklı tuttuğumu, yazının içeriğinin gerçeklikten uzak olduğunu ve Şenay Yangel ile aramızda bulunan ihtilaflar yönünden halen derdest bulunun ve tarafımca açılmış olan davaların henüz sonuçlanmamış olduğunu tüm kamuoyuna saygıyla bildiririm.”

Demektedir.Nuray Sayarı’nın açmayı düşünüp planladığı davayı şahsım adına hemen açma hakkının bulunduğunu ancak kazanıp kazanamayacağını zamanın göztereceğini ifade etmek ister; devam eden davalar hakkında ise yorum yapmanın yasal olarak suç olmasından dolayı; yorum yapmaksızın her zamanki gibi davalar sonuçlandığında aynı şekilde aşağıdaki gibi sizlerle paylaşacağıma söz veriyorum.

Türk kamuoyuna saygılarımla sunarım.”

Astrolog Şenay Yangel

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERnuray sayarı  şenay yangel  mahkeme