UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SİNEM KOBAL, “GÖNÜL İŞLERİ”Nİ VE BİLİNMEYEN BİR ÇOK ŞEYİNİ ANLATTI! İŞTE MERAK ETTİKLERİNİZ!..

SİNEM KOBAL, “GÖNÜL İŞLERİ”Nİ VE BİLİNMEYEN BİR ÇOK ŞEYİNİ ANLATTI! İŞTE MERAK ETTİKLERİNİZ!..

SİNEM KOBAL, “GÖNÜL İŞLERİ”Nİ VE BİLİNMEYEN BİR ÇOK ŞEYİNİ ANLATTI! İŞTE MERAK ETTİKLERİNİZ!..

13 yaşından beri ekranlarda olan Sinem Kobal, “Gönül İşleri” adlı diziyle ekrana dönmeye hazırlanıyor. Yeni dizisinde bugüne kadarkilerden çok farklı bir karakteri canlandıran Kobal, InStyle’a konuştu: Ünlü oyuncu hem geçmişi andı hem de yaşadığı uyanışı anlattı.

* Birkaç gün önce doğum gününüzdü. Nasıl geçti?

- Güzeldi. Dostlarım sürpriz yaptı bana. İlkokul, ortaokul, lise günlerinden bugüne taşıdığım arkadaşlarımla, senelerdir doğum günlerimizde birbirimize sürpriz yapıyoruz. Mutlaka bir şeyler yaparlar diye bekliyordum, gerçekten çok güzel geçti.

* Eski dostluklarınız devam ediyor yani...

- O konuda şanslı olduğumu hissediyorum, çünkü birçok arkadaşınız olabiliyor ama insan zor dost buluyor. Çok fazla insan almam hayatıma, az ve özdür, bende yerleri ayrıdır. Bir ömür boyu kalsınlar inşallah hayatımda.

* Çok küçük yaşta oyunculuğa başladınız. Tam büyüme çağında gözlerin sürekli üzerinizde olması nasıl bir psikoloji yarattı sizde?

- “Dadı” dizisiyle başladım, 13 yaşındaydım ve benim için o zaman her şey oyun gibiydi. Çok farkında olduğum söylenemez. Ki hâlâ işimin getirdiği şöhret kısmıyla çok ilgilenmiyorum açıkçası. Oyunculuğa başlamadan önce hayatımda bale vardı, haftanın üç günü gidiyordum. Daha sonra “Dadı” başladı.


SİNEM KOBAL'IN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!


O benim için hem bir okul hem de okuldan sonra bir sosyal aktivite gibiydi. Keyif aldığım bir mesleğe adım attım. Daha sonrasında da onu geliştirmek ve devam etmek için çabaladım hep. Tabii ki çocukken garipsediğim anlar oluyordu. Tam gelişme dönemindeyken herkes sana bakıyor. Neden baktıklarını farkına varmam bile belli bir süre aldı (gülüyor). Mutlaka karakterimin gelişiminde izleri vardır ama sakin atlattığımı düşünüyorum.

HAYAT ÇOK HIZLI GEÇTİ AMA AKLIM DIŞARIDA KALMADI

* İlk sete gittiğiniz günü hatırlıyor musunuz?

- İlk seçmelere gittiğim zamanı hatırlıyorum. 100 kadar kız vardı. Elime bir senaryo verdiler, heyecanla onu ezberledim. Karşımda Haldun Dormen, Kenan Işık oturuyor, ben onların önünde audition’a giriyorum ve 13 yaşındayım. Dışarıdayken herkese, “N’apıyorsunuz içeride?” diye sorduğumu ve herkesin, “Hmmm” diye kafasını çevirdiğini hatırlıyorum (gülüyor).

Çoğu benden büyüktü. Seçilmeyi beklemiyordum da açıkçası. Üç audition’dan geçtikten sonra seçildim. Ondan sonra da aslında hayatımın yönü değişti diyebilirim. Üç sene sürdü “Dadı” çünkü, okulla beraber devam ettim.

* O da zor olmalı...

- Evet. Hayatım hep okul-iş, okul-iş arasında geçti. Kendim için çok fazla vakit bulamıyordum. Baktığım zaman hayat çok hızlı geçti ama sevdiğim işi yaptığım için aklım dışarıda kalmıyordu. Olduğum yerden ve çalışmaktan mutluydum. Çalışkan bir kız olduğumu düşünüyorum. O yüzden çok sıkıntı çekmedim.

* Bale yaparken bir yandan da Dormen Tiyatrosu’nda eğitim mi alıyordunuz?

- Yok, baleden sonra Dormen Tiyatrosu’na geçtim.

* Kendiniz mi istediniz tiyatro eğitimi almayı?

- Evet. Çocukken bir gün kalkıyorsunuz doktor olmak istiyorsunuz, ertesi gün avukat, bir sonraki gün şarkıcı... Ben de bir gün kalktım ve “Oyuncu olmak istiyorum” dedim (gülüyor). Tabii ailem hiç ciddiye almadı başta.

* Neden ya da kimden etkilenmiş olabilirsiniz?

- Şunu hatırlıyorum, okulda bir arkadaşım reklamda oynamıştı. Orada gördüğümde aklıma girmişti oyunculuk. Bir yandan baleden birçok arkadaşım tiyatroya geçiş yaptı. Ben de istedim. “Dadı” üç sene sürünce de devamı geldi.


SİNEM KOBAL'IN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!


* Televizyonda eski dizilerinizin tekrarlarına rastlıyor musunuz?

- Evet. “Dadı”ya, “Lise Defteri”ne, “Okul” filmine, “Selena”ya rastlıyorum. Güzel geliyor. O yıllara geri götürüyor beni. Kendimdeki değişimleri görüyorum; ne kadar tecrübesiz olduğumu, heyecanımı... Ama kendimi izlemeyi seven biri sayılmam. Sadece ne yaptığımı görmek açısından izliyorum.

* Bu yaz tatil yapma fırsatı bulabildiniz mi?

- Benim için, nasıl diyeyim, enteresan bir seneydi aslında. Teyzemi kaybettikten sonra hayata biraz daha değerek yaşamaya başladım, daha farklı bir uyanış içerisinde oldum, daha fazla kendime yöneldim. E tabii ki biraz da dinlendim.

* Bu süreç devam ediyor mu?

- Evet. Hayat ne getiriyorsa onun içerisinde olmayı, akışta olmayı deneyimliyorum. Bazı şeylere daha doğru ve objektif baktığımı hissediyorum. Henüz çok gencim ve öğrenecek pek çok şeyim var. O yüzden çok büyük cümleler kurmayı ve kendimi anlatmayı sevmiyorum, çünkü hâlâ hayatı tecrübe ediyorum, durup bir şeyleri izliyorum.

Daha az konuşup daha çok dinliyorum. Öğrenmek ve kendimi geliştirmek adına yapıyorum bunu. Hayatı önemsiyorum ama çok da ciddiye almıyorum.

BEN GÜZEL GÖRÜNEN KADIN SEVİYORUM

* Biraz stilinizden bahsedersek, bu konuda hayranı olduğunuz bir isim var mı?

- Kate Moss. Benim için bir numara. Sade ve şık olması, kendine yakışanı tercih etmesi... Özel bir kadın olduğunu düşünüyorum. İlk bakışta “Bu onun stili” dedirtebiliyor.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsinem kobal  kate moss  gönül işleri