UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YAKIŞIKLI OYUNCU BURAK ÖZÇİVİT "MUHTEŞEM YÜZYIL"'DA CANLANDIRDIĞI "BALİ BEY" KARAKTERİNİN ADINI TESCİLLEDİ!

YAKIŞIKLI OYUNCU BURAK ÖZÇİVİT "MUHTEŞEM YÜZYIL"'DA CANLANDIRDIĞI "BALİ BEY" KARAKTERİNİN ADINI TESCİLLEDİ!

YAKIŞIKLI OYUNCU BURAK ÖZÇİVİT "MUHTEŞEM YÜZYIL"'DA CANLANDIRDIĞI "BALİ BEY" KARAKTERİNİN ADINI TESCİLLEDİ!

Dede mesleği dediği dönerciliği devam ettirmek için Levent’te  lokanta açan Burak Özçivit,  marka olarak da Muhteşem Yüzyıl’da canlandırdığı karakterin ismini seçti. Bali Bey markasını, 29 ve 43. sınıflarda tescilleyen yakışıklı oyuncu gıda ve  lokanta hizmetlerinde markanın sahibi oldu.

Burak Özçivit, Bali Bey markasını tescilledikten sonra, Türk Patent Enstitüsü’ne markanın Arapçası Bali Bek için de başvuruda bulundu. Gıda ve lokantacılık sınıflarının yanında ithalat ve ihracatı kapsayan 35. sınıfı için de başvuruda bulunan Özçivit, "yurtdışına mı açılacak" sorusunu akıllara getirdi.

Reytingi yüksek dizilerin popüler karakterlerinin  marka almak isteyen kişiler için ilk tercih olduğunu ve bu yolla firmaların kısa yoldan reklam yapabildiklerini söyleyen Adres Patent Genel Müdürü Av. Ali Çavuşoğlu, "Son yıllarda ünlülerin isimlerini tescillemek isteyip başaramayanlar özellikle dizilerde oynayan sevilen oyuncuların canlandırdıkları karakterlerin peşine düştü.

Muhteşem Yüzyıl’ın Hürrem’i, Kanuni Sultan Süleyman’ı, Mihrimah Sultan’ı, Öyle Bir Geçer Zaman ki’nin Ali Kaptan’ı, Aşkı Memnu’nun Bihter’i için popüler oldukları yıllarda çeşitli sınıflarda onlarca  marka başvurusunda bulunuldu.

Bu isimlerin işletmeler tarafından seçilmesinin başlıca nedeni, reklamını kendi kendine yapıyor olması. Geçtiğimiz yıllarda Kurtlar Vadisi’nin alkollü içeceklerde  marka başvurusunda bulunulduğunu ve  tescil aldığını duyduk. Düşünün ki, yeni açılan bir firmanın reklam maliyetleri, medyada yer alabilmek oranı ne kadar olabilir… ama markanın sahibi daha ilk günden ses getirmeyi başarmış, Kurtlar Vadisi sayesinde kısa sürede tanınırlığını arttırmıştır. Bali Bey için de bu geçerli.

Burak Özçivit bu markaya kendisi başvuru yaparak zaten kendisiyle özdeşleşmiş bu adı tescillemesi ve ticaret hayatına bu şekilde girmesi, herkesin dikkatini çekti. Dolayısıyla zaten haber değerinin taşıyabilecek bir durum olmasının yanında, akılda kalıcılığıyla da birçok kişi için artık ticarete hayatında tanınmış bir  marka haline geldi” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13