UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YENİ SİNGLE'I "DOĞUM GÜNÜN HARAM OLSUN"LA ÇIKIŞ YAPAN İSMAİL YK SAMİMİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU! "TARZIMI DEĞİŞTİRMEM"

YENİ SİNGLE'I "DOĞUM GÜNÜN HARAM OLSUN"LA ÇIKIŞ YAPAN İSMAİL YK SAMİMİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU! "TARZIMI DEĞİŞTİRMEM"

YENİ SİNGLE'I "DOĞUM GÜNÜN HARAM OLSUN"LA ÇIKIŞ YAPAN İSMAİL YK SAMİMİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU! "TARZIMI DEĞİŞTİRMEM"

Yeni single’ı ‘Doğum Günün Haram Olsun’ adlı şarkısıyla çıkış yapan İsmail YK, samimi açıklamalarda bulundu. Ünlü şarkıcı İsmail YK, Akşam'a verdiği röportajda, “Hayalim yoktu fakat hobilerim çoktu. 13 yaşından beri hayatım müzik oldu” diyor.

 İşte İsmail YK röportajından öne çıkan başlıklar...

 "HAYALLERİM YOKTU HOBİLERİM ÇOKTU"

 Müziğin içinde büyümüş biri olarak başka bir meslek edinmek var mıydı aklınızda?

 Hayalimde yoktu fakat hobilerim çoktu. 13 yaşımdan beri hayatım müzik oldu. Küçükken de müzik aletleriyle oynarmışım. Aldıkları oyuncaklara doğru değil de, müzik aletlerine doğru emeklermişim.

 Peki, müzik eğitimi aldınız mı?

 Kursa gittim, önce bateriyle başladım. Notaları öğrendim sonra klavye ve elektrogitar çalmayı öğrendim.

 Niye single’la çıkış yaptınız, albüm çıkarmadınız?

 "ALBÜMLER ARTIK SATMIYOR"

 Albümlerin satışları tehlikeli olabiliyor. Ülkede durumlar sürekli değişiyor. Deprem olabilir, Soma faciası, sosyal medyaya erişim kısıtlanabilir… Ayrıca müzik marketleri artık bir anda sipariş veremiyor en fazla 5 albüm. Albümü almak isteyen bazı hayranlarım “Albümünü almak istiyoruz ama bulamıyoruz” diyor.

 Adamlar korkuyor sipariş vermeye. Satılmayacak diye değil mi?

 Tabii bizden önce çıkan albümlerin hiçbiri satmamıştır. 5 taneden fazla sipariş vermiyorlar. Bazı sanatçıların siparişlerini hiç vermiyorlar. Allah’tan bizim albümlerimiz iyi gidiyor.

 ‘Doğum günün haram olsun’ adlı şarkınız nasıl çıktı ortaya?

 Bir ara ‘Doğum günün haram olsun’ diye bir cümle geçmişti aklımdan. Daha sonra da bir beste yaptım. Dinlerken bakalım beni nereye götürecek diye düşünürken bu söz geldi aklıma. Sonra ikisini birleştirdim.

 "AŞK ACISININ NE OLDUĞUNU BİLİYORUM"

 Birini düşünerek mi söylediniz peki?

 Hayır, kimseye söylemedim. Kimsenin doğum gününün haram olmasını istemem. Sadece ayrılık acısının ne olduğunu biliyorum. Büyük bir aşk acısı çekiyorsanız, ayrıldığınız veya sizi terk eden kişi hakkında ister istemez aklınızdan bu tarz düşünceler geçiyor.

Ne zaman aşık oldunuz?

Aslında aşık olduğumu hiç açıklamadım. Ama şöyle söyleyeyim 10 sene öncesi… Oldukça etkilenmişsiniz... Etkilesin ki sevmenin, aşk acısının ne olduğunu bilelim. Bunları bilmemiz gerekir ki sevginin ve mutluluğun değerini anlayalım.

 "YALNIZ DAHA MUTLUYUM"

 Mutluluğu buldunuz mu?

 Bazen yalnız kaldığım zaman daha mutlu oluyorum biliyor musunuz? Beni mutlu edecek kişi karşıma çıktığında evlenmemiz gerekir. Yaşım küçük değil, o kişiyi bulursam evleneceğime söz verebilirim.

 "ŞARKILARIMI YAZARKEN GÖZÜ KARAYIM"

 Normalde de gözü kara mısınızdır?

 İnsanların içinden gelen ama dışına vuramadığı şeyleri yazdığım için gözü karayım. Sonuçta şarkılar gerçekleri yansıtmalı… Örneğin gençlerin içindeki o sakladıkları heyecanı dışarıya söyleyemedikleri şeyleri en açık dilde ‘Şapur Şapur’ adlı şarkıda söylüyorum keza ‘Allah belanı versin’ de öyle.

 "TARZIMI DEĞİŞTİRMEM"

 Avrupa’nın yanı sıra birçok ülkelede de çok geniş bir dinleyici kitleniz var. Vazgeçmiyorlar sizden, nasıl sağlıyorsunuz bunu?

 Çıktığım günden bu yana tepkilere, eleştirilere bakıyorum. Takdir gösterdiklerini ciddiye alıyorum. Gittiğim yol doğru mu diye bakıyorum. Gittiğim yol başarı sağladıysa o yolda devam etmem gerektiğini biliyorum. “Tarzımı, havamı değiştireyim” derseniz havanız söner. Belli bir kitleniz varsa, size çok büyük bir değer gösteriyorsa, konserinize bir kere değil de sürekli gelen hayranlar görüyorsanız demek ki siz doğru bir yoldasınız. Hiçbir zaman tarzımı değiştirmek istemedim, geliştirmek istedim.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13