UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ASTROLOJİ TUTKUNLARININ KAÇIRMAMASI GEREKEN BİR RÖPORTAJ! 2014'TE, TÜRKİYE'DE NELER DEĞİŞECEK? İŞTE ŞENAY YANGEL'İN OLAY YARATAN AÇIKLAMALARI!

ASTROLOJİ TUTKUNLARININ KAÇIRMAMASI GEREKEN BİR RÖPORTAJ! 2014'TE, TÜRKİYE'DE NELER DEĞİŞECEK? İŞTE ŞENAY YANGEL'İN OLAY YARATAN AÇIKLAMALARI!

ASTROLOJİ TUTKUNLARININ KAÇIRMAMASI GEREKEN BİR RÖPORTAJ! 2014'TE, TÜRKİYE'DE NELER DEĞİŞECEK? İŞTE ŞENAY YANGEL'İN OLAY YARATAN AÇIKLAMALARI!

Ünlü Astrolog Şenay Yangel ile 2014 yılında gerçekleşecek astrolojik gelişmeleri, merkezi ABD’de olan Prof. Gary Gomes kuruculuğunda, "İnstitute of Spiritual Astrology’" yani Online Ruhsal Astroloji Enstitüsü'nü ve astroloji alanında yaptığı paha biçilmez çalışmaları üzerine çok keyifli bir sohbet gerçekleşti.

Astroloji bilmine gönül vermiş ve eğitimli, gerçek bir astrolog olmak isteyenler için hiçbir yerde bulamayacağınız bu çok değerli bilgileri kaçırmayın.

Öncelikle biraz çocukluğunuza inelim :) Astroloji bilimine merakınız ne zaman başladı ve ilk dönemde nasıl tepkilerle karşılaştınız?

Kendimi bildim bileli gökyüzü beni çok etkilemiştir. Bu nedenle Astroloji hayatıma girmiş ve son nefesimi vereceğim ana kadar da devam edecek. Rabbim izin verdikçe tabii. İlk dönemler tam anlamı ile kâbustu aslında. Osmanlı döneminde altın çağını yaşayan Astroloji, Osmanlı’nın sona ermesi ile unutulmaya yüz tutmuş, eğitimsiz insanların gündemde yerini alması ile;  falcısı, medyumu, "Astroloji" adı altında insanlığın yazılı tarihi kadar eski, bu derin sistemi su istimal etmiştir. Ne yazık ki ben de tüm dünyada bilim olarak kabul edilen ve saygı duyulan Astroloji'yi profesyonel olarak yapmaya başladığımda yoğun ve haksız tepkiler aldım. Falcılık ve medyumlukla ilgisi olmadığını, Fen Bilimleri olan Astronomi'den faydalanan sosyal bir bilim dalı olduğunu anlatana kadar sapla saman birbirine karıştı tabii. Ama ben aldığım yoğun tepkilere rağmen ilk günden beri mesleğimin mücadelesini vermekten hiç vazgeçmedim. Bugün de halkımız Astroloji'nin popüler kültürün bir yansıması olmadığını, duymak istediklerinizi değil, gerçeği ortaya koyduğunu, Allah’ın bize çizmiş olduğu ruhsal planı yorumlayan bir rehber olduğunu anlamaya başlamış durumda.

14 yaşımdan itibaren başta rahmetli babaannemin tecrübe ve bilgilerinden yararlandım ancak ilerleyen zamanlarda bunun yeterli olmadığının bilincine vardım. Ülkemizde bu alanda eğitim veren tüm dünyanın kabul ettiği bir kurum olmadığının farkına varınca araştırmalar yaparak profosyonel eğitim alacağım yerleri tespit ettim ve böylece bilgiye giden eşsiz yolculuk başladı. 2003 yılından itibaren Faculte of Astrological Kepler University Dirah Academy ile Astroloji'nin farklı alanlarında eğitimlerimi tamamladım. Şu anda ABD’den online Vedic’’Hint’’ Astrolojisi üzerine doktora yapmaktayım.

Astroloji, Tıp gibi kendi içinde uzmanlıklara ayrılır. Her alanında eğitimlerimi tamamlayarak, doğum haritalarını analiz ederek, çok okuyarak, araştırarak, çalışmalarıma devam ediyorum. Bilginin sonu yok. Hele hele Astronomi ve Astroloji'de bilinen gök cisimlerinin sayısının 86 bini bulduğu bir sistemde sürekli araştırmak, okumak ve gelişmek gerek.

 

Evet, İngiltere, ABD, Hindistan ve Fransa’da Astroloji üniversiteleri var. Bizde de Osmanlı'da bilinen adı ile İlmi Nücum bugünkü durumundan çok daha iyi durumdaydı. Eğitimli gerçek astrologların çoğalması ve doğru bilgiyi vermesi ile inanıyorum ki önümüzdeki 10 yıl içinde Astroloji, Osmanlı dönemindeki yerini ve önemini tekrar alacaktır.

Malesef ki ülkemiz Astroloji alanında sınıfta kalmıştır. Yukarıda da dediğim gibi eğitimli insanların artması ve bu alanda başlı başına bir üniversitesinin kurulması ya da en azından üniversite bünyesinde eğitimlerin verilmeye başlaması ile gereken önemin kavranacağını düşünmekteyim.

Yıllardır süregelen, yalan yanlış, şehir efsanesi haline gelmiş bilgi kirliliğinin yoğunluğunda Astroloji 12 burca indirgenmiştir. 30 yaşından sonra yükselen burcun etkisi yaşanır gibi gerçeği yansıtmayan yanlışlar, insanların zihnini meşgul ederken, sorunun cevabı kesinlikle hayır! Astroloji çok derin bir sistemdir. 12 burç, 12 tip insan olur. Örneklemek gerekirse Koç burcu biri hayatının en zor döneminden geçerken, bir başka Koç burcuna mensup kişi hayatının en iyi dönemindedir. Yükselen burç, Güneş burcu, Karşıt burç, Ay burcu. Bunlar bir bütündür. Anlatmamız, öğretmemiz gereken çok fazla konu var. Bilenen yanlışları, doğruları ile düzeltmek için… Ayrıca alaylı kavramını kabul edebilmem mümkün değil. Nasıl ki eğitim almadan doktor, avukat olamazsınız, astrolog da olamazsınız.

Asya’nın ilgisi oldukça yoğun, algısı çok açık, bilgiye meraklı bir Merkür çocuğu. Ruhsal planı, bu alana ilgisinin gün geçtikçe artacağını ve başarılı olacağını gösteriyor. Eşim de avukat olmasına rağmen beni bu konuda çok destekliyor. Her pazar 2,5 - 3 saate yakın zamanını benim online derslerime ayırarak, bana yardımcı oluyor. Astroloji'nin engin denizinden de her seferinde şaşkınlıkla bilgilenir. Annem de çocukluğumdan beri benim bitmek bilmeyen sorularım ve ilgimle kendi isteği ile olmasa da Astroloji'ye ilgi duymak ve günlük hayatının bir parçası haline getirmek zorunda kaldı demeliyim. Evde bir astrologla yaşamak çok da kolay olmasa gerek, onlara sormak gerek...

Birçok danışanım var ama buradan hepsinin ismini söylemem mümkün değil çünkü astrolog aynı zamanda danışanlarının iyi bir sırdaşı olmalıdır. Kendi istekleri ile benim ismimi basın ve TV programlarında söyleyen Astroloji'ye ve bana değer veren değerli danışanlarımın isimlerini söyleyebilirim elbette. Cemil İpekçi, Asena, Melek Baykal ve diğerleri diyelim...

Türkiye’de böyle bir üniversite yok malesef. Biz de merkezi ABD’de olan Prof. Gary Gomes kuruculuğunda, "İnstitute of spiritual astrology’" Ruhsal Astroloji enstitümüzü kurduk. Tüm dünyada alanında uzman saygın astrologlar ile Türkiye’de de tüm dünya dillerinde Sayın Yücel Sügen ile birlikte online eğitime başladık.

ABD Başkanı Sayın Barack Obama’nın da astroloğu olan Kepler Üniversitesi kurucularından ABD Vedic Astroloji Konseyi Başkanı, değerli öğretmenim Prof. Gary Gomes ile 4 yıldır süren bir alt yapının hazırlanması ile amacımızı gerçekleştirdik.

Enstitümüzün kuruluş amacı tüm dünyada insanlığın yazılı tarihi kadar eski olan Astroloji'nin ülkemizde de doğru şekilde hak ettiği yeri almasını sağlamaktır. Yine tüm dünyada bilim olarak kabul edilmiş ve üniversitelerin başlı başına eğitim verdiği bu önemli dalı ülkemizde de tanıtabilmek, öğretmek ve ilerleyen yıllar içinde üniversite olabilmektir. Bu konuda uluslararası etkinliği olan astroloji kurumları ile ortak çalışmalar sağlanacaktır. Ancak astroloji derslerinin kaynakları ve esasları, kuruluşumuza özgüdür. Türkiye’de ise tüm astroloji alanlarında çeşitli eserler yazan ve kitapları yüz binin üzerinde okuruna ulaşan Yücel Sügen kurucularımız arasındadır.

İnsanlarımızın doğum anı ile başlayan o müthiş yaşamsal planın şifrelerini çözmeye yardımcı olacak bu özel rehberle, yaşam kalitesini arttırabilmek adına birbirinden değerli ve farklı alanlarda uzman astrologlarla bir araya gelerek bu oluşumu başlatıyor ve toplumun hizmetine sunuyoruz. Enstitümüzde online olarak tüm dünya dillerinde eğitim alma şansını sizlerle buluşturabilmenin mutluluğunu yaşamaktayız.

Amacımız; ülkemizde profesyonel eğitimini almış, gerçek astrologların yetişmesini sağlamaktır. Ülkemizde Astroloji üniversitelerinin olmaması, yeterli ve doyurucu kaynak eksikliği, astrolojiye ilgi duyan birçok insanın da yeterince yararlanmasını engellemektedir. Yurt dışında eğitim imkanı olmayan pek çok insan için bu oluşum büyük bir fırsattır. Online olarak sınıflarımıza bağlanacak, yazılı olarak eğitiminizi alabileceksiniz. Ayrıca 14. yüzyıl başlarında başlayıp 18. yüzyıl sonuna kadar Osmanlı Dönemi'nde bulunan "Müneccimbaşı" sisteminin önemini yeniden hatırlatabilmek ve dönemin padişahları tarafından devlet ve kendi yaşamlarında önemli kararlar alınırken, danıştıkları bu etkili sistemin derinliğini sizlerle paylaşabilmek, bizler için tarihi önem taşımaktadır. Bunların insan kaderi ile ülke kaderleri arasındaki paralelliği göstermesi konusunda büyük katkıları olmuştur. Halen eski Osmanlı sistemindeki pek çok kurum ve uygulamayı benimseyen ABD ayrıca Başkanın danışmanı olarak Astroloji'yi de kullanmaktadır. Astroloji sadece insanların mutluluğu için ortaya çıkmamıştır. Eski Horary (Gökyüzü Zamanı Astrolojisi) çağında en çok devletlerin selameti için kullanılmıştır. Bu nedenle astroloji öğrenmek madde ve canlılar için Tanrının dilini kavramaktır.

 

Evet, 4 yıllık eğitimini tamamlayan herkes yapılacak sınav sonunda dipolmalı birer astrolog olacak.

Bu okulda Astroloji'nin tüm alanlarında eğitim verilecek. Batı Astrolojisi, Vedic ‘’Hint Astrolojisi, Çin Astrolojisi, Maya Astrolojisi, Jaimini Astroloji, Medikal Astroloji, Horary Astroloji Numeroloji gibi... Türkiye’de Ben ve Yücel Sügen, Numeroloji konusunda ise Özlem Sügen. ABD’de Prof. Gary Gomes, İtalya’da Teresita Pagan Rodriguez İngiltere’de Kenneth D. Mıller başta olmak üzere dünyaca tanınmış pek çok astrolog meslektaşımız bizimle birlikte eğitim verecekler.

 

Osmanlı’da padişahların astrolojiye verdiği önem ve 14. yüzyıl başında başlayıp 18. yüzyıl sonuna kadar devam eden "Müneccimbaşı" sistemine olan saygım ve araştırmalarım Hint Astrolojisi sayesinde tanıştığım, öğrendiğim "Yantralarla" dikkatimi tılsımlı gömleklere çekti. Türk İslam kültüründe EBCED, Avrupa’da ise numerolojiye göre yapılan hesaplamalarla ortaya çıkan sembollerden oluşan bir uygulama yantralar.

Doğum haritalarımız da bizi zorlayan, engelleyen, aynı olay ve enerjilerin yaşamımızda sürekli tekrar eden, gezegensel enerjilerin yaşamımıza olumsuz yansımalarını, iyileştiren enerjilerini yükselten sembollerden oluşan bir uygulama. Araştırmalarıma devam ederken tılsımlı gömleklerle yantraların aynı hesaplamalarla yapıldığını fark ettim ve tılsımlı gömlekler üzerinde çalışmaya başladım. Topkapı Sarayı'nda yakından inceleme şansını elde ettiğim tılsımlı gömlekler ve Sanat Tarihçisi Doçent. Hülya Tezcan’ın araştırma kitabı başta olmak üzere pek çok kaynaktan yaptığım araştırmalarım var.

Osmanlı padişahlarının müneccimbaşılar ve hattatlarla birlikte hazırladığı "Tılsımlı gömleklerlerin"  İ.Ö 2852 tarihlerine kadar inen bir geçmişi olduğunu öğrenmemle çok daha ilginç bir hal aldı. En erken yapılan yantra Pa Kua 8 trigram Çin imparatoru Fu His tarafından taş ve bronz üzerine çizilen çizgilerdir. Bunlar birinden diğerine geçtiğinde, sihirli gücün temelini oluşturarak doğadaki pozitif güce karşı korunma sağlamış.

Türklerde ise İslamiyet’den önce de tılsımlı gömleklere ilgi duyulduğu yine birçok araştırmacının eserleri ile ortaya konmuştur. Dede Korkut hikayelerinde kurşun işlemeyen, kılıç kesmeyen, mutluluk getiren koruyucu gömleklerden bahsedilir. Kuran-ı Kerim’in Yusuf 12. ve 93. surelerinde bir tılsımlı gömlekten bahsedilir. Yusuf Peygamber'in Mısır’ın azizi bulunduğu zamanlarda, kardeşleri ile babası Yakup Peygamber'e gönderdiği bir gömlek vardır. Yakup Peygamber'in bu gömleği yüzüne sürdüğünde oğlunun ayrılığı ile ağlamaktan görmez olan gözlerinin açıldığı 12. ve 96. ayetlerde yazılıdır.

Bunlardan çıkardığım sonuç ise Hindistan’da Türk hakimiyeti sırasında HİNT İSLAM kültürünün oluştuğu ve bu özel öğretinin Osmanlı Döneminde titizlikle devlet yönetiminin bir parçası olduğunu ortaya koymaktadır. Gömlekler üzerinde Mikail, Cebrail ve İsrafil adlı 4 büyük meleğin adları ve Esma-Ül Hüsna Allah’ın 99 ismi ve Kuran-ı Kerim’den belli başlı ayetler sıklıkla kullanılır.

Astrolojik olarak ayın evreleri, gömleğin yapıldığı sultanın doğum zamanına göre astrolojik uygun zamanın o dönemki adı ile Eşref saatinin baz alınması pek çok astrolojik veriyi ve astrolojik sembollerin sıklıkla kullanıldığı gömleklerle ilgili çalışmalarım titizlikle devam etmekte. Bu konuda yaptığım araştırmalarımdan dolayı geciken kitabımda detaylı bir şekilde okuyucularımızla buluşacaktır.

 

Küçük tüyoları paylaşalım okuyucularımızla. 3 Kasım’da Akrep burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması, Akrep burcu olan ülkemizi çok da olumlu etkilemeyecek. 15 Ekim - 15 Kasım Türkiye için çok kritik bir dönem. Gökyüzü ülkemiz için 2014 Mayıs ayına kadar olan zaman diliminde oldukça zorlayıcı etkilere sahip. Tutulma etkisi 6 ile 12 ay boyunca; gizli örgüt ve yapılanmaların etnik kökenli grupların terörist saldırıların ardı ardına yaşanmasına sebep olabilir. Özellikle 23 Aralık ve sonrası etnik köken ayrılıklarına bağlı silahlı çatışmalar ve saldırılarla karşı karşıya kalabileceğimiz konusunda uyarıcı.

Türkiye için komşu ülkelerle yaşadığımız sorunların üzerine iç kaosun başlaması zaten zor olan süreci daha da içinden çıkılmaz bir hale büründürebilir ve bu olayların akabinde Askeri hukukla kısa bir süre yönetilme durumu ile karşı karşıya kalabiliriz. 2014-2015 haritaları iç ve dış düşmanların yoğun saldırıları ile karşı karşıya kalacağımıza işaret etmekte. Hükümetler ve liderleri ilgilendiren konularda sarsıcı gelişmelerde yine bu dönemin getirileri arasında. Birçok ülke büyük siyasi ve ekonomik sorunlar yaşayacak. En belirgin ülkeler ise Çin ve Hindistan. Türkiye yılın ilk 3 ayı ekonomik anlamda yoğun dalgalanmalarla karşı karşıya kalabilir. Bu dönemde özellikle Astroloji'den faydalanmanın fazlası ile önemli olduğunu düşünmekteyim.

Son derece sağduyulu olunması gereken bir dönem. Gökyüzünün bizlere mesajı ise; doğanın dengesini bozan insanoğlu, onun yeniden yapılanmasına katkıda bulunmazsa iktidar hırsı, sahip olma kitleleri, yönlendirme güdüsünün esiri olup ben merkezli yoldan ilerlemeye devam edip “biz” olma olgusunun temelini kavrayamaz ve bu bilince erişemezsek her birimiz yaptıklarımızın bedelini olumlu ya da olumsuz olarak öderiz. Dünyamızın yeni bir çağa girdiği bu süreçte tercihlerimizi ruhumuzun verdiği mesajları dikkate alarak yapmalıyız. Seçimlerimizin sonuçlarını da tüm dünyaya yansıtmalıyız. Yeniçağ süreci, seçimlerimiz doğrultusunda şekillenecektir.

Bir dönem bitip yeni bir dönem başlarken gelen bu yüksek enerjiyi iyi değerlendirebilmeniz dileklerimle…

Gökler rehberimiz yolumuz ışık olsun…

 Sedef  Batı/Hürriyet Aile

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13