UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

‘LALE DEVRİ’ BİTTİ, GERİLEME DÖNEMİ BAŞLADI! ‘ŞEFKAT TEPE’, ‘FATİH HARBİYE’NİN ÖNÜNÜ NASIL KESTİ? VE ‘ARKA SOKAKLAR’DA NELER OLUYOR?

‘LALE DEVRİ’ BİTTİ, GERİLEME DÖNEMİ BAŞLADI! ‘ŞEFKAT TEPE’, ‘FATİH HARBİYE’NİN ÖNÜNÜ NASIL KESTİ? VE ‘ARKA SOKAKLAR’DA NELER OLUYOR?

‘LALE DEVRİ’ BİTTİ, GERİLEME DÖNEMİ BAŞLADI! ‘ŞEFKAT TEPE’, ‘FATİH HARBİYE’NİN ÖNÜNÜ NASIL KESTİ? VE ‘ARKA SOKAKLAR’DA NELER OLUYOR?

"Yetenek Sizsiniz Türkiye", her Cumartesi olduğu gibi yine ilk sırada yer aldı.

Ardından totalde “Şefkat Tepe”, AB’de “Hükümet Kadın” geldi.

***

Yeni sezona başlayan Samanyolu Tv'nin en iddialı dizisi Şefkat Tepe, dün akşam büyük dikkat çekti. "Şefkat Tepe", total grubunda 6.13 rating ve 18.28 share ile ilk yüz program arasında 2'nciliği alarak yine büyük ses getireceğinin sinyalini verdi. ( Bu arada “Şefkat Tepe”nin, film tadında hazırlanan yeni sezon fragmanı büyük beklenti doğmasına sebep oldu ve bu da otomatik olarak ratinglere yansıdı.)

***

Geçtiğimiz hafta 6 ratinge yaklaşarak her iki grupta da ikinci olan “Fatih Harbiye”, total grubunda yerini “Şefkat Tepe”ye bıraktı ve ilk yüz program arasında 3’ncü sıraya geriledi.

Bu arada dün ATV’de ekrana gelen, başrollerini Demet Akbağ ve Sermiyan Midyat’ın oynadığı   “Hükümet Kadın”, AB’de çok başarılı bir grafik çizerek geceyi ikinci sırada tamamladı. .

Film çok iyi gidince “Kim Milyoner Olmak İster” de yine AB grubunda 3’ncülüğe yerleşti. Durum böyle olunca, “Fatih Harbiye” AB’de 4’ncü oldu.

Ancak sıralamada düşmesine rağmen, “Fatih Harbiye”nin 16 share’lik izlenme payı büyük dikkat çekiyor. Dizi Pazar günlerinin en iddialı yapımlarından biri olacağını artık kanıtladı.

***

Gelelim dün akşamın en büyük hayal kırıklığına…

Yani Fox'un bir dönem fenomenleşen dizisi "Lale Devri"ne....

"Lale Devri" de dün akşam “Şefkat Tepe” gibi yeni yayın dönemine başladı.

Ancak geçtiğimiz Eylül'de ortalama 15 ve üstü share alarak özellikle totalde "Yetenek Sizsiniz Türkiye" ile birlikte 1-2 arası gidip gelen dizi, sezonun ilk bölümünde tehlike sinyali verdi.

Eskiden kafaya oynayan “Lale Devri”, dün AB’de 9’ncu, totalde 7’nci sırada kaldı. Böylece aynı kanalda yayınlanan "Fatih Harbiye"ye de geçildi.

Tabi artık "Lale Devri"nin dördüncü sezonu.

Taze işlerin gerisinde kalması çok normal.

Bu arada Serenay Sarıkaya ve Gül Onat gibi kemikleşmiş karakterlerin diziden ayrılmasının ve sette oyuncular arasında çıkan kavgaların medyaya yansımasının da izlenme oranlarının düşmesiyle direk bağlantısı var.

***

Cuma’dan, Cumartesi’ne aldıktan sonra geçtiğimiz hafta her iki grupta da 3'ncü sıraya gerileyen "Arka Sokaklar", düşüşe devam etti. Dizi AB’de 8’nci sıraya indi. Totalde ise geçtiğimiz haftaya göre bir basamak daha gerileyek 4’ncü oldu.

Oysa "Arka Sokaklar", Cuma akşamları daha iyi sonuçlar alıyordu. Hangi sebeple olursa olsun,  tutan yapımların günlerinin değiştirilmesi genelde olumlu sonuçlanmıyor. Çünkü seyircinin  alışkanlığı, her şeyin üzerinde geliyor. 

***

“Arka Sokaklar”ın izlenme oranları düşünce, hemen arkasından yayına giren “Ben Bilmem Eşim Bilir” de büyük kan kaybetti. Totalde 9’ncu sıraya geriledi.

Yarışmada pek yenilik yok. Hep aynı espriler, hep benzer oyunlar olunca izleyici sıkıldığını, kanalı değiştirerek belli ediyor. Böyle olunca da, programın ömrü tükeniyor.

***

Yeni sezon ilk bölümünde AB'de 12.53 share ile 8'nci sırada yer alan 3+1 dün akşam da istikrarını korudu ve yine aynı grupta 13.30 share yaparak 11’nci oldu.

Evren Ersoy 

evrenersoy@gmail.com 

TWITTER: https://twitter.com/EVRENERSOY 


EVREN ERSOY'UN, 2 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZİ!

 

EVREN ERSOY'UN, 3 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZİ!

 

EVREN ERSOY'UN 4 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZİ

 

EVREN ERSOY'UN 5 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİ

 

EVREN ERSOY'UN 6 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZİ

 

EVREN ERSOY'UN 7 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZİ

 

EVREN ERSOY'UN 8 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZİ

 

EVREN ERSOY'UN 9 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZİ

 

EVREN ERSOY'UN 10 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZİ

 

EVREN ERSOY'UN 11 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZİ

 

EVREN ERSOY'UN 12 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZİ

 

EVREN ERSOY'UN 13 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZİ 

 

EVREN ERSOY'UN, 14 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZİ!

 

EVREN ERSOY'UN, 15 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZİ! 

 

EVREN ERSOY'UN, 16 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZİ!

 

EVREN ERSOY'UN, 17 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZ! 

 

EVREN ERSOY'UN, 18 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZ!

EVREN ERSOY'UN, 19 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZ!


EVREN ERSOY'UN, 20 EYLÜL 2013 GÜNÜNE AİT RATING ANALİZ!


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13