UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

POLİS GEZİ PARKI'NA MÜDAHALE ETTİ!

POLİS GEZİ PARKI'NA MÜDAHALE ETTİ!

POLİS GEZİ PARKI'NA MÜDAHALE ETTİ!

ALMAN YEŞİLLER PARTİSİ EŞBAŞKANI CLAUDIA ROTH DA GAZDAN ETKİLENDİ!

YURT GENELİNDE PEK ÇOK İLDE GEZİ PARKI'NA YÖNELİK POLİS MÜDAHALESİNİ PROTESTO EDEN VATANDAŞLAR SOKAĞA ÇIKTI!

DİVAN OTEL'İNE BİBER GAZLI MÜDAHALE!

İSTANBUL VALİSİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU, GEZİ PARKI'NA YAPILAN MÜDAHALE SONRASI AÇIKLAMA YAPTI!

TAKSİM'DEKİ GEZİ PARKI'NA DÜZENLENEN POLİS MÜDAHALESİNE ÜNLÜLER TWİTTER'DAN TEPKİ GÖSTERDİ

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HÜSEYİN ÇELİK GEZİ PARKI MÜDAHALESİNİN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPTI!

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN GEZİ PARKI MÜDAHALESİNİN ARDINDAN "YARALI" AÇIKLAMASI YAPILDI

CAN DÜNDAR: "YALVARIYORUM, MÜDAHALEYİ DURDURUN"

POLİS GEZİ PARKI'NA MÜDAHALE ETTİ!

Polis megafonlarla, "Bu yaptığımız son uyarılardır. Gezi Parkı'nı terk edin", "Dağılmanız için yeterli süre verilmiştir. Aranızdaki provokatörlere inanmayın", "Kamuya açık alanı işgal edemezsiniz. Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlar oradan uzaklaşın" şeklinde anonslar yaptı. Ancak kalabalık dağılmadı.

Bunun üzerine polis akşam ezanının hemen ardından saat 20.50 sıralarında müdahaleye başladı. İlk olarak TOMA'lar ile su sıkılarak meydandakileri uzaklaştırdı. Ardından gaz da kullanılarak Gezi Parkı'na girdi. Polis, tazyikli su ve gaz bombaları ile Gezi Parkı'na müdahalede bulundu. Bu sırada sık sık, "Tarlabaşı'na doğru meydanı boşaltalım" anonsları yapıldı. Eylemcilerden bazı kişilerin polise, taş attığı görüldü. Polisin girmesinin hemen ardından bir amsbulans da Gezi Parkı'na geldi. Bir kamyonun da Gezi Parkı'nın yanında olduğu görüldü. Gezi Parkı'nda çıkan eylemciler Divan Otel'in bulunduğu yöne doğru kaçıştı. Polisin müdahalesi burada devam etti. Polis, tazyikli su ve biber gazlı müdahale ile eylemcileri Harbiye tarafına doğru takip ediyor.


Polisin müdahalesi sırasında Gezi Parkı'nda yaralananlar olduğu bildiriliyor.


Gezi Parkı'nda başlayan ve Taksim Meydanı'nda devam eden eylemin 19. gününde polis müdahalesi gerçekleşti. Polislerin birkaç farklı yönden Gezi Parkı'na girdikleri ve parkın içinden göz yaşartıcı gaz dumanı yükseldiği görüldü.

Polis anonslarında, Gezi Parkı içinden 112 acil müdahale ekibi istendiği duyuldu. Polis müdahalesinin başlamasından yaklaşık 1 saat sonra, iş makinaları ve beraberindeki onlarca belediye işçisi de parkın içine girerek barikatları ve pankartları toplamaya başladı. Polisin Gezi Parkı'ndaki çadırları sökme çabaları sürerken, yüzlerce kişi Divan Otel, Harbiye ve Maçka yönüne ilerledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13