UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BÖYLE VAHŞET GÖRÜLMEDİ! ÖLEN ASKERİN KALBİNİ SÖKÜP ISIRDI!

BÖYLE VAHŞET GÖRÜLMEDİ! ÖLEN ASKERİN KALBİNİ SÖKÜP ISIRDI!

BÖYLE VAHŞET GÖRÜLMEDİ! ÖLEN ASKERİN KALBİNİ SÖKÜP ISIRDI!

Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı savaşan bir isyancının, ölmüş bir askerin kalbini yerinden söküp ısırdığı görüntüler dünyayı şoke etti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden (HRW) yapılan açıklamada bu görüntülerin mezhepsel bir nefret ve intikam cinayetlerine dönüşen Suriye iç savaşının bir simgesi olduğu belirtildi.

HRW, dün internete yüklenen videodaki kişinin Faruk Tugayı isimli isyancı örgütün kurucusu Ebu Sakkar olduğunu bildirdi. Örgütün açıklamasında Ebu Sakkar’ın gazeteciler tarafından iyi tanınan Humuslu bir isyancı olduğu ifade edildi. Görüntüler hem Esad destekçilerinin hem de muhalefetin tepkilerini çekti.

KORKUNÇ GÖRÜNTÜLER

Videoda, söz konusu kişi önce “Allah şahidim olsun sizin kalbinizi ve ciğerlerinizi yiyeceğiz, köpek Beşar’ın askerleri” diyor sonra da videoyu kaydeden kişiye dönerek “Allahu ekber” diye bağırıyor.

HRW sözcüsü Peter Bouckaert, videonun orijinalini izlediğini, Ebu Sakkar’ın kimliğinin Humus’taki isyancılar tarafından başka görüntülerde de üzerinde olan kıyafetler ve parmaklarındaki yüzükler sayesinde doğrulandığını belirtti.

Bouckaert, “Düşmanların cesetlerini böyle kesmek bir savaş suçudur. Ancak daha da kötü olanı mezhep ayrımcılığı ve mezhep şiddeti” derken görüntülerin aslında Ebu Sakkar’ın adamlarına “Alevileri öldürün ve kalplerini sökün” dediğini de aktardı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13